|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
WLAN i Philips 32PFL8404H
Pozdrav svima ![]() Evo mog problema. Koristim Iskon.duo i Siemensov GIGASET SX 763 WLAN dsl. U mreži imam stolno i prijenosno računalo. Sve štima sa wlanom i telefonom. No međutim, kupio sam Philipsov TV 32PFL8404H koji ima opciju Net.TV i LAN sučelje. Isto tako imam neiskorišten Wireless Router od Canyon-a CN-WF514. S obzirom da su TV i Siemsov Gigaset poprilično udaljeni i gotovo ih je nemoguće fizički spojiti, da li je moguće konfigurirati Canyon-a da se bežićno spaja sa Siemsom, a da TV žičano spojim sa Canyonom. Malo komplicirano, ali mislim da kužite o čemu je riječ. TV -> LAN -> Canyon -> WLAN -> Siemens -> Internet Hvala unaprijed na svim prijedlozima. P.S. Canyon ima mogućnost rada u AP Bridge-WDS modu. Siemens ima opciju Repeater (WDS). Koliko kod pokušavao ne mogu ih povezati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Daajte pomozite. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Alo link spammeru, koju korisnu informaciju je dobio na tom linku a da je već ne zna? Pri definiranju WDS - a trebaš definirati isti SSID i radni kanal. Ako je radni kanal wireless - a u SX763 postavljen na automatic prebaci na određeni kanal fixno. Koji će to biti odaberi po tome da je "najdalje" od onih koji su u upotrebi u susjedstvu ili ako je "sve puno" onaj na kojem imaš najslabije susjede. Jasna stvar nezaboravi uključit WDS funkciju + Reboot uređaja. U CN-WF514 u wireless sekciji postavljaš AP Bridge-WDS mod rada, gore definiran SSID i radni kanal. U polje MAC Adress1 unesi MAC adresu wireless modula od SX763 (utvrdi s laptopom). Nezaboravi Applay botun + po mogućnosti reboot. Kod ovakvih kombiniranja wireless opreme (pogotovo različitih proizvođača) prvo sve slažeš s iskljućenom wireless zaštitom a kad željeno proradi "podižeš" nivo zaštite dok je klijenti podržavaju. Slijedeće trebaš u Lan sekciji uređaja promjenit IP uređaja na 192.168.1.2 (da bude u istom nizu sa SX763), isključit DHCP Server (taj posao bi trebao odrađivat 1. uređaj (SX763) + još jedan Applay & Reboot. Za test upotrebi laptop žično spojen na CN-WF514 i tako "izaći" na net, kad (ako) to proradi onda ide telka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Sad treba za svaki novi TV nova tema. ![]() Dotični sam kaže da je sve pokušao. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Malo sam se raspisao. Hvala još jednom na odgovoru i pozdrav svima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za promjenu IP adresa .1.x > .5.x imaš pravo, poviše sam previdio da se radi o Iskonu. Sad imaš sve pripremljeno ako zaželiš stavit kakav Multimedia & HTPC kod TV. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|