Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.07.2009., 10:45   #1
Sila
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2009
WLAN i Philips 32PFL8404H

Pozdrav svima . Ovo je moje prvo javljanje. Tražio sam po forumu rješenje mog problema, ali bezuspješno.
Evo mog problema. Koristim Iskon.duo i Siemensov GIGASET SX 763 WLAN
dsl. U mreži imam stolno i prijenosno računalo. Sve štima sa wlanom i telefonom. No međutim, kupio sam Philipsov TV 32PFL8404H koji ima opciju Net.TV i LAN sučelje. Isto tako imam neiskorišten Wireless Router od Canyon-a CN-WF514. S obzirom da su TV i Siemsov Gigaset poprilično udaljeni i gotovo ih je nemoguće fizički spojiti, da li je moguće konfigurirati Canyon-a da se bežićno spaja sa Siemsom, a da TV žičano spojim sa Canyonom. Malo komplicirano, ali mislim da kužite o čemu je riječ.

TV -> LAN -> Canyon -> WLAN -> Siemens -> Internet

Hvala unaprijed na svim prijedlozima.
P.S. Canyon ima mogućnost rada u AP Bridge-WDS modu. Siemens ima opciju Repeater (WDS). Koliko kod pokušavao ne mogu ih povezati.
Sila je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2009., 02:54   #2
Sila
Registered User
Moj komp

Daajte pomozite. Bez obzira što je u pitanju TV, vjerujem da bi samim spajanjem ova dva routera riješio stvar. Samo, kako ih povezati? Probao sam sve načine spomenute u prijašnjim temama. Ako je isti SSID na oba routera, oba mi se računala bežično spajaju na Canyon, tj. na onaj koji ne želim. Čini mi se da sam na korak do rješenja, vjerujem da je moguće, ali jednostavno ne uspjevam.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.07.2009., 13:14   #3
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2009., 18:13   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Alo link spammeru, koju korisnu informaciju je dobio na tom linku a da je već ne zna?

Pri definiranju WDS - a trebaš definirati isti SSID i radni kanal. Ako je radni kanal wireless - a u SX763 postavljen na automatic prebaci na određeni kanal fixno. Koji će to biti odaberi po tome da je "najdalje" od onih koji su u upotrebi u susjedstvu ili ako je "sve puno" onaj na kojem imaš najslabije susjede. Jasna stvar nezaboravi uključit WDS funkciju + Reboot uređaja.
U CN-WF514 u wireless sekciji postavljaš AP Bridge-WDS mod rada, gore definiran SSID i radni kanal. U polje MAC Adress1 unesi MAC adresu wireless modula od SX763 (utvrdi s laptopom). Nezaboravi Applay botun + po mogućnosti reboot. Kod ovakvih kombiniranja wireless opreme (pogotovo različitih proizvođača) prvo sve slažeš s iskljućenom wireless zaštitom a kad željeno proradi "podižeš" nivo zaštite dok je klijenti podržavaju.
Slijedeće trebaš u Lan sekciji uređaja promjenit IP uređaja na 192.168.1.2 (da bude u istom nizu sa SX763), isključit DHCP Server (taj posao bi trebao odrađivat 1. uređaj (SX763) + još jedan Applay & Reboot.
Za test upotrebi laptop žično spojen na CN-WF514 i tako "izaći" na net, kad (ako) to proradi onda ide telka.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2009., 19:16   #5
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Sad treba za svaki novi TV nova tema.
Dotični sam kaže da je sve pokušao.
Citiraj:
S obzirom da su TV i Siemsov Gigaset poprilično udaljeni i gotovo ih je nemoguće fizički spojiti
Onda je jasno da to treba postat moguće…
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2009., 11:37   #6
Sila
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Alo link spammeru, koju korisnu informaciju je dobio na tom linku a da je već ne zna?

Pri definiranju WDS - a trebaš definirati isti SSID i radni kanal. Ako je radni kanal wireless - a u SX763 postavljen na automatic prebaci na određeni kanal fixno. Koji će to biti odaberi po tome da je "najdalje" od onih koji su u upotrebi u susjedstvu ili ako je "sve puno" onaj na kojem imaš najslabije susjede. Jasna stvar nezaboravi uključit WDS funkciju + Reboot uređaja.
U CN-WF514 u wireless sekciji postavljaš AP Bridge-WDS mod rada, gore definiran SSID i radni kanal. U polje MAC Adress1 unesi MAC adresu wireless modula od SX763 (utvrdi s laptopom). Nezaboravi Applay botun + po mogućnosti reboot. Kod ovakvih kombiniranja wireless opreme (pogotovo različitih proizvođača) prvo sve slažeš s iskljućenom wireless zaštitom a kad željeno proradi "podižeš" nivo zaštite dok je klijenti podržavaju.
Slijedeće trebaš u Lan sekciji uređaja promjenit IP uređaja na 192.168.1.2 (da bude u istom nizu sa SX763), isključit DHCP Server (taj posao bi trebao odrađivat 1. uređaj (SX763) + još jedan Applay & Reboot.
Za test upotrebi laptop žično spojen na CN-WF514 i tako "izaći" na net, kad (ako) to proradi onda ide telka.
Hvala na pomoći. Uspio sam sve spojiti i sve odlično radi. Jedino što sam umjesto Canyona na kraju iskoristio router Linksys WRT54G (poklon od frenda). Sa njim je podešavanje bilo još jednostavnije. Njega sam konfigurirao u Router način rada. Primijenio mu IP u 192.168.5.2 i Subnet mask u 255.255.255.0 (pošto je od Siemensa 192.168.5.1), postavio isti SSID, istu zaštitu i kanal. Naravno nakon svake promjene sam spremio postavke ("save changes"). Na Siemensu Advanced settings -> Wireless network -> postavio isti kanal. U Repeater (WDS) pronašao svoj SSID i stavio kvačicu, te spremio promjene. Na kraju sam u Linksysu isključio DHCP. Sada sve radio savršeno. Sada preko telke mogu koristiti Net.TV, a što je još bolje, nakon omogućavanje dijeljenja multimedije u Windows media playeru 11 (Library - Media Sharing...) mogu na TV-u direktno gledati što god poželim sa svog kompa (naravno, formate koje TV podržava,a to je praktično sve osim .mkv i .flv).
Malo sam se raspisao. Hvala još jednom na odgovoru i pozdrav svima.
Staro 30.07.2009., 12:26   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Za promjenu IP adresa .1.x > .5.x imaš pravo, poviše sam previdio da se radi o Iskonu.
Sad imaš sve pripremljeno ako zaželiš stavit kakav Multimedia & HTPC kod TV.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno