Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.07.2009., 17:57   #1
xEnomania
Premium
Moj komp

xEnomania's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Gašenje grafičke

Već nekoliko puta mi se znalo desit da mi se grafička (8800GTS 640MB) sama od sebe isključila, neovisno o tome čime sam se bavio na svom kompu. Overclockirana nije, kolko sam siguran, mislim da je na default frekvenciji postavljena. Uglavnom, samo odjednom bi se ekran zacrnio, komp bi i dalje radio, jedino što bi se prikazivalo je kako monitor traži sliku. Grafičku imam negdje 2 godine, s njom sam imo već problema ali softwerskih i to nedavno prije mjesec, dva- pojavio bi se plavi ekran sa errorom koji bi navodio nv4.disp, no to je s vremenom nestalo, jedino kaj postoji šansa da je to pak prerastalo sad u malo ozbiljniji problem.

You called down the thunder.

Zadnje izmijenjeno od: xEnomania. 19.07.2009. u 21:28.
xEnomania je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2009., 18:38   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Napajanje? 400w? Koje?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.07.2009., 19:12   #3
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Koje su temperature grafe u idle i loadu? Moguće da je problem s termalnom pastom na gpu ako se razlila preko, ako možeš skini hladnjak pa provjeri i to malo

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2009., 19:28   #4
lobo
lobotomija već učinjena

Datum registracije: Oct 2008
Provjeri dal je dobar kontakt u slotu, da nije grafička slučajno malo izašla iz slota, bez obzira što pci-e slot ima zatvarač, moguće je da se i to dogodi zbog naglog grijanja i hlađenja,odnosno promjene temperature ili pomicanja računala, izvadi grafičku iz slota, i ponovno je upikni, možeš i kontakte malo gumicom očistiti i pogledati dal ima prašine u slotu, te je probat maknut sa usisivačem ili sprejem sa komprimiranim zrakom.
lobo je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2009., 21:20   #5
xEnomania
Premium
Moj komp

xEnomania's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
čuj thx, evo sad sam to bio uradio al mi se u međuvremenu još nekaj sje**lo: stavio sam prije toga nove drajvere misleći da će pomoć oko ovoga- i evo opet je stigao plavi ekran ovaj put sa errorom IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, te još kad sam poslije išo restartat komp javljalo je za C++ visual -kaj da sad drajvere reinstaliravam ili da najradije obavim jedan format C?

You called down the thunder.
xEnomania je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2009., 21:22   #6
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Pokolji sve drajvere koji imaju veze s displayem u safe modu i nabaci friške, nećemo još format C, ne ne

Staro 20.07.2009., 01:33   #7
lobo
lobotomija već učinjena

pogledaj ovo: http://technet.microsoft.com/en-us/l.../cc957609.aspx

EDIT:

Ako ništa ne pomaže, ni novi driveri, niti ostale ovdje navedene solucije, probaj flashati grafičku, makar sumnjam da bi i od tog bilo ikakve koristi, doduše postoji vjerojatnost da i to pomogne, al to je baš zadnja mogućnost.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 20.07.2009. u 23:47.
Staro 20.07.2009., 12:01   #8
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Napajanje? 400w? Koje?
Isto pitanje...?
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2009., 12:04   #9
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Autor lobo Pregled postova
Ako ništa ne pomaže, ni novi driveri, niti ostale ovdje navedene solucije, probaj flashati grafičku, makar sumnjam da bi i od tog bilo ikakve koristi, doduše postoji vjerojatnost da i to pomogne, al to je baš zadnja mogućnost.
Ako je grafa pod garancijom bolje se ne zezati s tim nego trk natrag u trgovinu iako tih ''negdje dvije godine'' je već tijesno vremenski za ostvarivanje reklamacije O da, čekamo informaciju o kojem se to 400w napajanju radi

Staro 20.07.2009., 12:21   #10
lobo
lobotomija već učinjena

Dal ta grafička traži dodatno napajanje ? Tj. dal uopće ima dodatni konektor na sebi za napajanje tj. molex konektor poput onih na starim IDE diskovima (često prisutan kod AGP grafa) ili 6 pinski PCI-e konektor. Poznato je da neke PCI-e grafičke, uglavnom slabije ne koriste dodatno napajanje. A čisto sumnjam ako ga tvoja grafička nema da je do napajanja, ako ga ima provjeri dal je taj konektor dobro, odnosno uopće spojen na grafičku. Ako grafička nema dodatni konektor za napajanje onda ne vjerujem da je do napajanja.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.07.2009., 17:31   #11
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Da, ako nema dodatni konektor onda uopce ne treba struju
Bemti pa naravno da napajanje moze biti problem i bez toga. Iako je ovdje to nebitno, njegova ima dodatni konektor.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2009., 18:57   #12
lobo
lobotomija već učinjena

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
Da, ako nema dodatni konektor onda uopce ne treba struju
Bemti pa naravno da napajanje moze biti problem i bez toga. Iako je ovdje to nebitno, njegova ima dodatni konektor.
Rekao sam da najvjerojatnije nije problem u napajanju, a ne da sigurno nije problem u napajanju, prvo i osnovno što treba napravit je izvadit sve ostale kartice u PCI ili PCI-e x1 utorima i pogledat dal onda funkcionira grafička normalno, može bit i neki konflikt u dodjeljivanju resursa, bez obzira što su windowsi plug &play, možda se nešto kolje na liniji prekida (IRQ- interrupt request line), treba znači sve ostale kartice ištekat i onda vidjet kako se grafa ponaša, ako je sve ok, onda se zna što je, onda se vrate natrag ostale kartice (ili ako nisu potrebne, ne vrate se), uđe u BIOS i porihtaju IRQ linije.

Što se napajanja tiče, zar misliš da bi se loše napajanje samo manifestiralo na grafičkoj, dragi moj čisto sumnjam.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno