|
![]() |
#1 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
CMOS Checksum Bad
frend donese komp da mu ga malo osvježim i očistim, kod njega radilo sve.. ja ga uključim i baci CMOS/GPNV checksum bad.. probo sam ištekat sve komponente osim proca, grafe i memorije, ništa.. šetao memorije po slotovima (2 su) napravio clear cmos, ništa.. vadio bateriju, isto ništa... kad uključim komp, svijetle sve tri ledice na tastaturi.. probao sam uključit bez nje, ista stvar... znači, stoji na boot screenu, i ne mrda dalje.. ima ono press f1 to enter setup, f2 to continue, del enter bios..... tastatura ne reagira... konfa je stara matsonic ms9047c+ (533) celeron 1.7 384 rama radeon 9250 jel to ploča u banani, neš se kolje ili neš treće? kad uključim kantu, bipne jednom, kao i svaka konfa.. pa bipne 2 kratka, pa pauza pa opet 1 kratki... bios je ja mislim AMI a nema objašnjenja za to ili je to do memorije... dajte savjete |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
CMOS bateriju promijeni...
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
420
|
ista stvar... EDIT: ovak stoji.. al mislim da ću mu reć nek se hebe s tom konfom.. što sam sad vidio... jedna pločica rama ima zguljene one male metalne kontakte, 2 fale.. al ono što mi je upalo u oko je to da je iza na mbo jedan USB utor nekako potrgan, fali dio plastike i oni pinovi su slobodno šetali i dva su bila kratko spojena.. probo sam ih razdvojit al ne pomaže.. vjeojatno southbridge dobio.. nek si kupi drugi.. Zadnje izmijenjeno od: T0mB1ll. 08.07.2009. u 19:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
420
|
evo rasplet.. došo on k meni sa svojom tipkovnicom PS2, isto se pojavi taj error al s njegovom sam mogo uć u BIOS... podesio sve i sad je ok... ja isprobo sa svoje dvije pS2 tipkovnice, i obadvije nisu radile.. i onda mi je on reko da je on isto kupio drugu tipkovnicu, (tu koju mi je donio) jer ni njemu nije stara radila.. a ovo je neka obična Genius vulgaris, 50kn košta... svašta... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|