|
![]() |
#1 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
(riješeno) Asus P5Q Deluxe - problem s mrežnom karticom
Vozdra! Problem je sljedeci, dodem doma, upalim komp, koji se jednom zblenuo, drugi puta otiso u hibernaciju(ili kaj vec...), treci puta upalio...i net ne radi. WTF!? Prckam prckam prckam...i skuzim da mi na drugoj mreznoj sve radi. Resetiro bios, stavio novi bios...nista, jedna mrezna ne radi. Na njoj konstantno svijetle obe lampice(i zelena i narandasta), ne vidi se u windowsima i net na nju ne reagira, tj. windowsi ju uopce ne kuze, nema je pod devices. Jel tko kaj zna o ovome? Nisu windowsi jer se lampice pale cim ustekam komp u struju(tj. upalim prekidac na psu). Naso na netu da rulja ima s tim problema. Ako postoji neko jednostavno rijesenje, bio bih zahvalan, treba mi komp a u adm-u necu dobit mobo sa servisa minimalno 3 tjedna... Hvala unaprijed! EDIT: e da, lampice svijetle neovisno da li je mrezni kabel ukopcan ili iskopcan...zbunj-zbunj... Pozz Ps: konfa je pod "moj komp" Zadnje izmijenjeno od: gamer. 01.07.2009. u 01:50. |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
bio kojim slucajem spojen ruter, mozda veceras ili ovih dana za vremena grmljavine? pitam jer je danas od kojih pol 10 navecer pa do negdje ponoci bio light show, toliko je grmilo da je to strasno. i otislo prema zagrebu....... ovo je inace mi sada prva ideja, jer je u zadnje vrijeme rikavanje mreznih jako cesta stvar. zamisli ruslusa, opalio grom i otislo u preko 10 kuca net i tv-i (iliti - ruter/komp/receiver/tv) ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Odnesi onda direktno u M San...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako ploća pod garancijom postavlja se pitanje oće ti priznati grešku, mogu reći viša sila - sam si je spalio. Šta si rekao, ako i dobiješ drugu za xxx dana. Za test digni neku live pingvin distru i vidi jel je kuži, ali čim spominješ "konstantno svijetle obe lampice, neovisno da li je mrezni kabel ukopcan ili iskopcan" piši crkenzi. Važnije je jel ostalo na ploči uredno radi ? Tebi trebaju dvije mrežne ? Imao sam slućaj da je prvo otišla mrežna (grmljavina, vjerojatno i grom), a ploća je radila još cca 10 dana i iza toga komplet gecrk. |
![]() |
![]() |
#6 |
dark seraphim
|
Sve drugo radi...nema mi nis smisla. U msan cu ju odfurat, pa cu vidjeti kaj ce biti, neda mi se gnjavit vise s njom, imam jos gare preko godinu dana. Nije da mi treba 2. mrezna stalno, ali zatreba tu i tamo. |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
znaš li možda, je li netko koristio prenaponsku zaštitu od ovih kojima su spaljeni uređaji, baš mislim uvest prenaponsku zaštitu za telefonsku liniju, RJ45, antenu i struju (onaj produžni kabel)? |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
uzmes neki rabljeni ups za 150-200 kn i dosta sigurnije je nego ona letva sa zastitom... |
![]() |
![]() |
#10 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
u svakom slucaju nema vece pouzdanosti nego kad ja iskljucim kabel iz uticnice ![]() ![]() ![]() jebiga, najteze i najgluplje rjesenje je najefikasnije.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
dark seraphim
|
Rijesena stvar. Malo ste se previse raspisali oko grmljavima, to nije bio uzrok jer je sve radilo i dalje na njoj + sve ostale komponente su ispravne, upravo ih koristim. Ugl., dobih prvu zamjenu, koja je bila u banani, kad je trebalo spremiti postavke zblenuo se u biosu(WTF!? ![]() YAY!!! ![]() Idem pit... ![]() PS; Hvala za m-san "drive it there directly" savjet, 2 zamjene u manje od tjedan i pola. Bas me zanima koliko bi preko adm-a to trajalo, do Bozica valjda... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|