|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Network cable unplugged
Pozdrav svima, Nedavno mi se na laptopu Toshiba a100-011 dogodila sljedeća stvar: usred rada su windowsi javili Network cable is unplugged. Ne bi bilo ništa čudno da je on stvarno iskopčan, ali nije. ![]() XP-ne radi->boot u Ubuntu radi->boot u XP-radi XP-ne radi->boot u Ubuntu radi->boot u Ubuntu-radi Ubuntu-radi->boot u XP-radi->boot u XP-ne radi Ubuntu-radi->boot u XP-radi->boot u Ubuntu-radi Ubuntu-radi->boot u XP-radi->boot u XP-ne radi Svaka od ovih situacija je isprobana desetak puta i bulletproof je, bez ijedne iznimke tako da vas lijepo molim da mi netko kaže da nisam lud, btw baš zbog prirode problema nisam znao bih li temu stavio u hardverski ili softverski kvar. p.s. Nakon sveg ovog sam u potpunosti pobrisao hard i opet stavio dual boot ali ovog puta potpunu krajnost od prijašnjih sistema: Win7 RC 64 bit i Fedora 11 x64. Problem je postojan kao trovremenski Taft. Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dijagnoza = driver mrežne u banani Ajde napiši punu oznaku i Device ID mrežne da sad ne tražim |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Eh taj komp trenutno nije sa mnom, sorry. Za jedno 2h sam doma pa budem poslao. Reinstalirao sam i mreznu i oba OS-a tako da ne vjerujem da je u tom stvar. Inace su iza dvije ledice, jedna je indikator za aktivnost a druga za to da je lan ukopcan. Ova za prisutnost kabla periodicki blica i kad je lan stvarno iskopcan ali nikad do pune svjetline, jedva je primjetno i samo u mraku. Ja vise naginjem hardverskom kvaru |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Na Toshiba support stranicama "zadnji" je Lan driver ver 9.2.24, znači da je unutra jedna od verzija Intel PRO\1000 P? Evo ti zadnji driver paket od Intela PRO2KXP_v14_0.exe, raspakiraj i napravi Manual update drivera iz PRO1000\Win32 foldera. Probaj, ništa te ne košta, a ako je stvarno hw neispravna onda ili reklamacija (ako je pod garancijom) ili nabavka Cardbus mrežne kartice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala na driverima, budem potražio sam jer ovi nisu kompatibilni pošto se radi o windows 7 64 bit. NIje više pod garancijom tako da ću vjerojatno uzet PCMCIA iako se zgražam kad vidim tako nešta u laptopu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pogledaj da te možda ne zeza brzina mreže. Ako je postavljeno na recimo 1 Gb, a ti imaš hub/switch/router od 100 Mb, neće raditi. Mora biti na "auto" kako bi si ona sama postavila brzinu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
S postavkama brzine sam sve provjerio, po defaultu je na auto detect, a ovo linux->win ne znam kako bi točno objasnio, jedan kolega kaže da linux ne počisti eeprom iza sebe tako da mrežna ostane inicijalizirana kod seljedećeg boota pa win pokupi njegove postavke, dok ih win kod gašenja prebriše tako a kod sljedećeg boota valjda krivo inicijalizira. Meni to zvuči dosta sumnjivo jer nikad nisam čuo da OS išta piše u eeprom kartice, tako da bi i tu teoriju odbacio, ali zasad je to jedino "stručno" objašnjenje koje sam dobio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Evo za Vista x64 (isti je i za W7 x64): http://downloadcenter.intel.com/T8Cl...12200&lang=eng Objašnjenje je manje - više točno i glavni krivac je loš driver, zato mislim da će kad staviš zadnje dostupne sve štimati. Ti sada imaš neke v8 ili v9, a zadnji su v14 sa vjerojatno ispravljenim greškama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
hvala na trudu ali ni taj mu ne paše, tražio sam već sam i izgleda da su mu dobri i ovi koje skine automatski za win 7. Inače zvao sam servis i kažu da imam još mjesec dana garancije, wtf al dobro jer nisam plaito produženu nego samo godinu dana sam imao. Rekli su da ako ne bude radilo ni sa recovery diskom koji sam dobio uz njega dobijem novu matičnu. Excellent |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Kako misliš "ni taj mu ne paše" ? Ajde napiši punu oznaku i Device ID mrežne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
PCI\VEN_8086&DEV_1092&SUBSYS_FF101179 ne paše na način da kaže da driveri nisu kompatibilni sa windowsima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
To je mrežna kartica Intel Pro/100 VE, evo driver PROVISTAX64_v14_0.exe. Napravi manual update iz PRO100\Winx64 foldera. Ako slućajno bude pametovao kako nepaše onda Notepadom otvori inf file, nađi ovu sekciju: Code:
;Toshiba %PCIE100EMBLOM.DeviceDesc% = VS_D110KMP.ndi, PCI\VEN_8086&DEV_1092&SUBSYS_00011179 %PCIE100EMBLOM.DeviceDesc% = VS_D110KMP.ndi, PCI\VEN_8086&DEV_1092&SUBSYS_FF001179 Code:
;Toshiba %PCIE100EMBLOM.DeviceDesc% = VS_D110KMP.ndi, PCI\VEN_8086&DEV_1092&SUBSYS_00011179 %PCIE100EMBLOM.DeviceDesc% = VS_D110KMP.ndi, PCI\VEN_8086&DEV_1092&SUBSYS_FF001179 %PCIE100EMBLOM.DeviceDesc% = VS_D110KMP.ndi, PCI\VEN_8086&DEV_1092&SUBSYS_FF101179 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Taj setup se sastoji od više dijelova, Prvo instalira INtel network connections, to je onaj dio koji odbija instalirat ali on nema info file kraj sebe,. Bez njega se ne može ni pokrenut setup za install drivera, a u pro100\x64 je samo uninstall setup. Anyway morao sam maknut drivere kako bi to uopće probao a nemam vremena dalje eksperimentirat. Pomirit ću se s Fedorom dok ne nađem koju minutu |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
da, to sam skinuo. Samo...kaže da je up to date, a verzija je 8.0.47.0, koju on i automatski instalira tako da izgleda ipak nije driver edit: sad nakon restarta mi se hard počeo čut kao floppy nekad davno, prošli mi je vrlo brzo nakon pojave tog zvuka umro, jel moguće da i ovaj ide putem Michael Jacksona? Zadnje izmijenjeno od: FREAKed. 29.06.2009. u 22:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Intel je krstio cijeli paket kao 14.0 pa nisam ni provjeravao, imaš pravo u inf piše Version 8.0.47.0. Ala imaš sreće, . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
Neka neka sta vise krepa tog sad prije servisa to bolje, jos je mjesec dana garancija tako da to treba iskoristit. Ak se slazes sa mnom mozemo prestt trazit problem u driverima jer sam s njima stvarno sve isprobao. Sad je update na pricu da vise ni fedora ne prepoznaje kabal na startupu nego ga moram cupat van pa spojit. Sigh |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Guest
|
Eto na…znači neizbježno. ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |