|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Pržilica ne prži
Opet ja. I opet isto. Pržilica ne prži uopće. Opet mi radi lead-in i stane. Piše no seek complete.Pržilica je MSI CD-RW MS-8348. 48x16x48. Rješenje je:
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne znam možda san fulal prijašnje postove,ali jesi li probao ono standardno promenit verziju nerota,firmware cdrw-a updejtat,probat je na nekom drugom compu,nekim drugim windozama,prebacit je na neki drugi kanal (master-slave)? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Sve je u redu na mom starom celeronu. Probo sam i preko cd clonea pa je isto.
![]() |
#4 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() 1. Provjeri kako si je spojio i kabel s kojim si je spojio te master/slave te kako je podeseno u biosima! Na drugom kompu mozda je dobro podeseno i zapamti ako su na istom kanalu dva uredaja jedan mora biti master a drugi slave jumperi moraju biti prebaceni na odgovarajuci polozaj i u biosu stavljeno ili auto ili rucno podesiti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Možda čak da probaš spojit pržilicu sa onim kabelom s kojim ti je radila na celeronu??? A i koje windowse imaš na celeronu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ma isti kabel, isto sve, na celeronu je isto xp
![]() |
#7 |
Registered User
|
Da li si probao očistiti leće sa onim cd-om za čišćenje? I probaj smanjit brzinu snimanja (recimo na 16x). Na MSI forumu imaš par ljudi koji se bune za istu stvar (preporučaju napravit ovo navedeno), ali na kraju ispada da je greška u pržilici.Ako si isprobao sve kombinacije sa kabelima i dalje ne radi,reklamiraj je. Samo još jednom,ako je sada vratiš na celera da li radi? Ili si je imao na celeru prije i radila je,a sada više ne? Da probaš ovo napajanje sa celera,samo za probu,prebacit na novi comp? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Napajanje nema veze jer sam mijenjao na oba dva, za smanji brzinu ništa ne pomaže... Na celeronu, kada sam je tek kupio, pržila je ko i svaka druga, nakon nekog vremena, išla je kada joj se dalo(nije htjela napravit lead-in, počela pržit, ali ništa, jedino dobro je da mi cd ne pokvari, još je prazan). Uspjela je da i na ovom sad radi kada joj se hoće. Pito sam jednog prijatelja o tome i kaže da je on imao istu takvu i da mi nema drugu kupit koja nije 48x16x48 nego koja druga, on je uzeo 48x24x48 i kaže da mu radi dobro. Barem sada pržilice nisu skupe.
![]() |
#10 |
Registered User
|
A onda znaš ča ti je delat. 200kn (odokativno) u ruke i pravac Metro ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|