|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
![]() e,pozz svima,tu sam novi......ugl.spojili su mi prije koji tjedan iskon.duo paket(tv,net...) i pocelo je stekat od prvog dana!prvo svako malo zamrzava sliku na ISKON.tv-u,a internet se ful cudno ponasa.veza mi puca svako malo,o skidanju da i ne govorim...skidam preko utorrenta i prek privatnih stranica,prvo mi je skidalo 20-30 kbs,onda sam prckao oko portforwarda,pa ga ukljucio,pa iskljucio,pa je skidalo po 350 kbs,i tak jedan dan,a onda opet banana....i tek sve do sad,full mi sporo skida,a kad pogledam u ruter,cijelo mi vrijeme javlja da mi address trenslation nije upaljen,a u statusu je upaljen i napravljen je port.zakaj mi onda javlja da je ugasen???evo,sad mi full sporo skida,a veza mi puca svako malo..jel to do rutera,il do kablova(imam telefonski kabel od uticnice do rutera oko 4 m)..pregledao sam firewall,nebi trebao blokirat...ak netko ima neku pametnu,nek se obavezno javi....p.s.zvao sam tehnicku podrsku(mali milijun puta),al oni nisu imali nikakav pametan savjet...toliko o teh.podršci....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo prevrti stare teme u vezi torenta, postavi fiksnu IP adresu na svom kompu pa tek onda port forward u routeru. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
![]() ma jesam sve to,al brijem da sam skuzio u cemu je problem:vidim na statusu od rutera da mi je 25dB line attenuation za downstream sto ce rec da mi negdje prigusuje vezu pa nemre skidat kak bi trebao...e sad moze bit problem u kablovima,ili u ruteru(koji je ful vruc,zagrijeva se stalno)....na speed testu mi je dow.speed 0.08kbs!!!!!!,daj zamisli,pa prije bi pjeske otisao kod nekog u ameriku da mi skine film na usb,nego da ga ovak skidam........ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Provjeri spojeve od adsl linije. Možeš za test privremeno spojit tel. liniju direktno u router bez razdjelnika. Ako tada net proradi kako treba (odgovarajuća brzina, line attenuation) onda znaš tko je "kriv". Što se tiće grijanja uređaja, nije normalno da je full vruć. Isključi ga, neka se ohladi pa onda probaj. Ako koliko - toliko uredno radi dok je hladan a "poludi" kad se zagrije i tako je stalno onda traži zamjenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
da ne otvaram novi topic... (sorry tony montana ![]() susjed je dobio novi router od t-com-a, siemens sx763... i kupio je asus-ovu wierless karticu... na ruteru svijetle lampice za wireless i net... i računalo je spojenu na routher i piše da ima puni signal... ali na net se nemože... prilikom otvaranja IE-a mi javlja da nije spojen... mi može neko reči u čemu je problem i kako to riješiti? hvala unaprijed! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Pa promjeni / postavi wireless pass u routeru i na kompu, čini mi se da sada wireless routeri dolaze sa postavljenim nekim passwordom kako nebi netko "uletio". |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Pa u web konfigu routera, a na kompu u WZC ili softu od wireless kartice ako ga koristiš. Opet treba ponavljat, sve piše u ADSL Bibliji, napomene za Siemens SE555 vrijede i za SX763. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
problem je u tome kaj ja nemrem dojti do web konfiguracije rothera... piše mi da je izvanmrežno i neželi dalje... a kad ga spojim s kabom uopče ne prepozna da je spojen... a sve lampice svijetle... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
zna ko kaj trebam napraviti? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Feb 2009
|
imo sam takav isti problem s tim modemom znaći na doljnjoj strani modema imaš gumbić,nekakva vrsta gumbića ajmo to tako reći,zatim uzmeš penkalo ili nešta i resetiraš ga(stisneš gumbić) mislim da bi to trebalo upalit,a ako ne nazovi službu za podršku on ce ti davat daljnje upute |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Gumbić s donje strane je reset tipka, u manualu piše ispravna procedura, prije toga svakako zapiši negdje sadašnje postavke (pogotovo user / pass), po resetiranju trebaš proći konfig proceduru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
sx763, resetiraš tako da tipku ispod stisneš jednom, drugi put i treći put držiš stisnuto dok se sve lampice osim pwr i lan nepogase, oni tvornički dolaze sa vep zaštitom al ga neznaš, (nekad se može otić na DISPLAY pored onih zvijezdica pa pokaže ali rijetko), moraš postavit sam, spoji se žično, imaš več opise( provijeli kabel, lampice i postavke mrežne), ako ne zovi 0800 9000 i oni ti preko srvera u router i sve postave... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Brum brum...
Datum registracije: Dec 2005
|
lol pa ako ne moze bezicno nesto je do mrezne ... a ako nece mora se spojiti zicno pa onda probati - dobije se knjiga sa modemom - i dijete moze to namjestiti (ako mislite da je do postavki).. ako ti ne nalazi nijednu mrezu moguce je nesto do mrezne / drivera - zaštite . Kako se spajate preko win ili a programom od mrežne kartice ? Jel vidi neke susjedne mreže ? od susjeda ? Jeste robali nekim drugim pcom - laptopom ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|