|
![]() |
#1 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
(riješeno) Stara kanta i instalacija Windows XP-a
imam neki p4 1,6 na instalaciji,spor bio pa ga zeo da ga preformatiram...al kuršlus,prvo sma iso stavit neke win XP sa SP3 i svim programima gore.....počne se žaliti da mu ko fol pola fajlova fali i da nemre nastaviti install. Uzmem neke normala WIN XP kad odradi on plavi postupak i dizu se WIN setup i komp mi se naprasno zgasi. Bez ikakve notofikacije il icega. Primjetio sam i da je CPU temp 62 stupnja u info screenu kad se dize komp. Any ideas to start with? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Pistala bi ti ploca da ti CPU nije u redu. Vjerovatno ti je RAM zarikan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Ovak,zamjenio sam memoriju radecom,da vidim jel u tome problem,nije,krenuli malo BSODi itd....ovo je zadnji http://www.imagesforme.com/show.php/540934_IMG0152.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Napravi clear cmos, postaviti ispravne postavke u biosu, prekontrolirati sve komponente u kompu (tipa ištekaj - uštekaj). Prvo mora proči memtest pa tek onda install os - a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Nešt me prca komp koji sam sastavio, problem je vrlo čudan, bar meni. Ne mogu staviti na njega ni jednu veziju windowsa XPSP2, bilo corporate ili obične SP2. Vista ide gore bez problema, također i 7-mica a od XP-a prolazi mi samo XPSP1. U čemu bi bila fora da samo XPSP2 ne prolazi ? ![]() instalacija do: Installing devices ili malo odradi pa pukne u 33min do kraja, dalje ni jednom instalacija nije došla. Probao sam mjenjati ramove, isto je i sa drugima. Probao sam sa 2 harda, isto.., probao i sa hardom od laptopa preko adaptera, isto... Diseblo sam u biosu za svaki slučaj sve serial i com portove, mrežnu i zvučnu, opet isto... Kada dignem vistu, 7-micu ili XPSP1 sve radi savršeno, nema problema, jedino nisam probao još zasebno staviti SP2 na XPSP1. Konfa: Celeron 1,7GHz P4S133 - zadnji bios iz 2003g. je gore. 2 x 512MB SDRAM 133MHz ili 3 x 128MB SDRAM 133MHz. 2 harda, 40 i 20 GB te od laptopa 20GB. Grafa ati 9200se ili V3000ZXTV Imam i zvučnu i još gro rezervnih dijelova za koje 100% znam da su ispravni, to je sve provjereno na više kompova. Smrdi mi najviše na matičnu da je nešto na njoj nekompaktibilno sa XPSP2 ali jel to moguće da svi drugi OS-ovi rade a XPSP2 neće ? edit: evo stavio sp2 pack na xpsp1 instalaciju posebno ali čista instalacija xpsp2 banana... Zadnje izmijenjeno od: stuc. 13.08.2009. u 17:28. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|