|
![]() |
#1 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() )aime ovako.Molim vas za pomoć jer i sam ne znam što da radim.evo moje uklete priče (makar mislim da ovaj prvi dio nema veze s ovim što se događa) Pričica Jednog lijepog sunčanog dana idem ja čačkat po postavkama memorija.Prije je sve radilo za 5. I stavim je on prvo sa 2,5 na 2, i komp poludi.Reko ja dobro, restarto bios, i komp počinje dizat vidovze i BANG - crkne. Reko ja, dobro sranja se događaju.idem ja njega opet upalit, svi keleri se upale, upale se lampice, al se ništa ne događa - naravno nema slike.I probam je tak njega par puta upalit/zgasit i naravno ništ.Opsovo sam sve po redu i pričeko jedan dan.Kad je njega sutra upalim I SVE NORMALNO, bar sam mislio da je normalno.Sad podiže windowse, ali nakon prosječno pola sata rada bilo čega se slika prvo zblesira i onda crkne, monitor se ugasi, komp ostane radit.I tak stalno. Ja sumnjam na napajanje imam neko šitno noname 400 w (moš mislit ak ima 200 dobro je ![]() Al možda je nešto s grafičkom, nedaj bože, al sumnjam jer sam ju vratio na stock clockove, i opet isto. Mislim da je napajanje jeer je užasno nesabilno - napon proca varira od 1, 60 - 1,73 V????????????? U pomoć!! molim vas!!! btw., komp je iz siga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Jesi li vratio CAS sa 2 na 2.5? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
A onak na brzaka Clear CMOS i staviti sve na normalne postavke pa probat ... pa onda gremo dalje ...
![]() |
#5 |
Lich
|
Pa reko je da je restarto bios, valjda pod tim misli na clear cmos
Athlon64 3400+ 512kb/ABIT K8V MAX3 2x WD RAPTOR 36gb@RAID 0 Pioneer DVD+RW d.l. + Lg DVD-rom Leadtek 6800gt@400\1100 2x 512 ddr Kingmax, 433Mhz Chieftec,Midi DRAGON+Antec 550w Samsung 19" Dynaflat SM997DF SB Live! 5.1 + Creative 5.1 P580 2001:22,236/2003:12,429/2005:5,344 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
od LemilicE
|
Mene jako zanima zašto mu voltaža na CPU-u varira. Da li ti varira samo ta voltaža ili i ostale?
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
imao sam prilike vidjeti kakve probleme radi komp kada bios poludi... clear cmos, reset to defaults (iz biosa) load fail safe ovo ono NISTA NEPOMAZE! izvadi bateriju sa maticne ploce na 5 sekundi pa je vrati... i onda bios stavi prvo na fail safe vrednosti pa dalje polako podesavaj i gledaj kako se swinjdoz ponasa |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
od LemilicE
|
Mislim da 5sec nije dovoljno da se sve resetira nakon vađenja baterije. Ja sam znao pustit po par sati, a veći znalci i pocijelu noć
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
do you speak it?
|
kompjuter nesmije biti ukljucen u struju, sva struja koja je eventualno ostala u kondenzatorima iscuri u roku pola sekunde NAJVISE... ja uredno izvadim bateriju na par sekundi i vratim i to je i vise nego dovoljno... dokaz je to sto moras ponovo namjestati datum na kompjuteru (biosu) znaci da je TOTALNO bio ostao bez struje... i sve nakon toga radi... ako ne radi, onda je neispravan hardware... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Warcraft III TFT
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
do you speak it?
|
gledaj ako ces nakon vracanja baterija morati konfigurirati sat u biosu onda je sansa da je zapamtio stare bios postavke 0.0000001% ploca zaboravila koliko ima sat ali pamti cas ras i ostale postavke u biosu? ako je odgovor na ovo pitanje potvrdan, brzo kreni da igras loto jer si jedan od milijardu koji dobiju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Clear comos je zajebata stvar. Jednom sam na jednu Epoxicu priključio neispravan hard kao slave i cijeli sustav je zblokao. Nemoram vam ni nabrojati koliko sam puta jumperima i baterijom praznio BIOS prije nego je sustav proradio. Jednostavno je cijeli fucking komp zblokao na par sati zbog par minuta ukopčanog pokvarenog HDD ( i to na slave poziciji, daleko od boot-a). Neznam ali imam osječaj da se nekad taj BIOS napuni za godinu dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Izvadis bateriji u sarafncigerom spojis kratko mjesto na ploci di dodje + i - od baterije. Onda ne treba cekat Citiraj:
__________________ |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
.....možda sjebe još nešto...... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Džabe si krečio!
|
decki, hvala na svim savjetima, koje tek sad vidim, jer mi je od onda bio komp na servisu.Znate šta je bilo? Vrisnula je jedna grana molexa, na koju je bila skopčana grafa. I jednostavno bez molexa nije pustila da se išta dogodi. ![]() Kupio nowo napajanje i sve radi ko bog.Vjerojatno na kratko vrijeme al šta se može!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ma ja sam znao ,nego neko je izbrisao moj post koji je bio odmah poslije tvog pitanja i glasio je ovako: "Cuj stari,mislim da je vrisnula jedan grana molex-a na napajanju , promjeni napajanje." ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |