|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Nestanak particije sa USB HDD-a
Imam problem sa nestankom jedne particije na prijenosnom hard disku. Kada sam kupio USB HDD 260 GB prvo sam sa PartitionMagic7 podijelio hard disk na tri particije i formatirao ih u NTFS nacin. Jedno vrijeme sve je dobro fukcioniralo (cca 2 mjeseca) gdje sam za to vrijeme sve tri particije popunio. Kad u jednom trenutku primjetim da mi druga particija ne radi! tj. postoji label drive (local disk l: ) Izaberem properties i napise da je Type : Local Disk, File system : RAW) Kada bi pokusao uci na taj disk javlja mi gresku i trazi da formatiram tu particiju. Sva sreca pa postoji program EasyRecovery gdje sam izvukao sve izgubljene podatke. Nakon toga sam opet formatirao tu particiju (nejavlja nijednu gresku) i opet sam vratio podatke u nju. Sve je dobro radilo par dana do danas. Isti problem kao na pocetku. Izgube se svi podaci i javlja da je neispravna ta particija. Zasto se to desava? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lalalallalaaaaaa
|
provjeri za bad sectore prvo i osnovno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
bad sectore nema |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Daj formatiraj preko Windowsovog Disk Managementa jer ti Partition Magic za taj posao ne treba. Kod formata napravi samo extended i u njoj koliko hoćeš logičkih particija, nemoj primarne raditi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Dal je mozda to particija na koju skidas nesto ili cesce zapisujes? Imas negdje problema s vezom. Problem s USB kablom ili recimo istekavas disk kad jos nije zapisao podatke. Ista stvar se znala desit bez "safely remove" ili kad je krivo zapisan MBR. Mene je disk director jednom tako zeznuo, a moze biti i da disk odlazi. Probaj iskljucit "write caching" za taj disk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Da, tu particiju cesto koristim, kao i one dvije. Jos mi se nije desilo da u prijenosu dode do prekida. Trenutno vracam podatke sa neispravne particije, a kad zavrsi napravi cu kako kazete (Kod formata napravi samo extended i u njoj koliko hoćeš logičkih particija, nemoj primarne raditi). Nadam se da nece opet nestati particija kada se opet popuni sa podacima. ... zanima me dali bi se to desilo da sam dvije particije sastavio u jednu. hm ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|