|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
pitanje oko routera
bok frend mi vise nije na iskonu pa mi je dao speed touch tomson 780i wl router. ja sam na t-comu i imam zyxela koji mi radi probleme, pa imam pitanje. ne mogu uci u router settings; jel moguce nekako koristiti taj iskonov router na t-comu (recimo da firmware promijenim il bilo kaj) i jel to dozvoljeno (negdje sam procitao da su iskonovi routeri pod najmom, tak nesto pa da se ne smije po njima prckati). p.s. posto on vise nije na iskonu jel taj router ostaje u njegovom vlasnistvu, il ga mora vratit? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako mu je ugovor u potpunosti istekao, router je postao njegovo vlasništvo. Što se tiče podešavanja istog, nisam siguran da je moguće, ali možeš probati. Nađi negdje postavke za t-com, a onda uđi u router sa 192.168.100.1; user : pass = Administrator:administrator i unesi t-com postavke.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() al nista ne radi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
Pa jasno da radi kad je slučajno priključen baš na Iskonovu mrežu od koje dobije postavke... Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Imam Iskon.Duo i meni radi na tom gatewayu i tim user/passom. Znam da t-com verzije imaju drugačiji gateway i user/pass.
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@ferenc Prvo sačekaj još neko vrijeme da vidiš hoće se sjetit doći po router, ako pak zaborave na njega onda ga možeš pokušati osposobit. Pri tome neka router nebude spojen na adsl, odmah po paljenju probaj ući u web konfig: http://192.168.5.1/ ili http://192.168.6.1/ ili http://10.0.0.138 prije toga postavi fiksnu IP adresu na mrežnoj (1. primjer): IP=192.168.5.10 Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.5.1 user/pass = Administrator/Administrator U svakom slućaju trebaš ili ubacit T-Com firmware ili "univerzalni" (ima tema o ST780WLi, potraži) sa T-Com postavkama (obrati pažnju da fw treba biti za ADSL Annex B). Postoji i alat (program) za ubacivanje fw. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Ako netko ikad bude tražio, u što čisto sumjam, neka kaže da su već uzeli pa neka traže u svojoj dokumentaciji ![]()
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Gore sam zaboravio napomenuti da prije "posla" provjeriš za koju verziju adsl - a je "predmetni" uređaj. Za T-Com treba biti ADSL Annex B, a koliko se sjećam A / B se razlikije i hardwerski i softwerski. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Guest
|
Citiraj:
Treba još napomenut da je moguće da uređaj više ne prihvaća "bilo koji" firmware. I dalje ostaje nejasno zašto bi dotični ISP korisniku kao nagradu ostavio zapravo neupotrebljivi uređaj. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|