|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
problem spajanja na router
Prijatelj mi odnedavno ima problema sa internetom. Router je zyxel i uredno je spojen na net u router modu. Komp se preko kable ne može spojiti na router. Ako se stavi DHCP onda javlja Connection is limited or no connectivity, a kad upišem manualno adrese onda javlja da je connected ali ne može na net. Instalirali smo novu mrežnu i opet isto. Probali s drugim kabelom i opet isto. Kad ja svoj laptom spojim s istim kabelom i postavke budu na DHCP sve radi uredno. Probao sam ga spojiti i na svoj router i opet isto. T-com helpdesk također ne zna što bi moglo biti problem. Ja sumnjam na neki softverski problem u Win Xp. Svi firewalli su isključeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Sada možete probati reinstalirat sistem na neki probni disk čisto da se uvjerite, ili probati neku Live Linux distru (Ubuntu, Kubuntu i sl.) ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
E vidiš može lako može biti da je do toga, i ovo su neki natunirani XP sa nestandardnim bojama i ikonama, iako me čudi kako je prije sve to radilo. Idem napraviti repair XP-a pa viditi rezultate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Na linux liveu sve radi dobro što znači da je u XP-u problem. Sad radim repair pa ćemo viditi rezultate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Repair nije pomogao. Ima li tko kakvih ideja što može biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Kako misliš reinstall? Napravio sam repair i sa CD od XP-a i nije pomoglo. Sad jedino mogu formatirati disk i napraviti novu instalaciju, ali to je zadnja opcija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Probao sam ući u workgrupe i javlja da mshome is not accessible. Ima li to kakave veze? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Još jednom - napravi reinstalaciju s drugim, normalnijim vindovsima. Nikakvim mambo-jambo edicijama, već standardni vindovs vulgaris.
![]() |
#10 |
Premium
|
Da, ali onda gubim sve, moram sve programe ponovo instalirati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Ne bi to baš odmah napravio, sigurno postoji neko bolje rješenje. Kako je do sad sve radilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Razmišljao sam o tome ali nemam restore pointa od prije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Osim čistog installa sa normalnim winsima možeš probati slijedeće, uminstall mrežne(ih), uninstall mrežnih protokola (TCP/IP) pa install obrnutim redom ali sa "normalnog" cd-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Na DHCP mi je trenutno dodijeljena ova IP adresa: 169.254.244.2, zar ne bi trebala biti 192.168.1.x |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
To je dokaz tj. slućaj kada M$ automatika ne nađe router i fula cijeli svemir > stavi manualno i mora raditi. Vidi x postova s tim i slićnim blemom, vidi ADSL Bibliju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Stavim ja statičku npr. 192.168.1.30 i onda mi piše da je connected ali ne mogu pingati router. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Nije kriv DHCP, nego te edicije OS-ova za koje ovdje ne pružamo support. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
Unio svih 4/5 polja (uključujući DNS - ove)? Stavi ovako: IP=192.168.1.30 Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.1.1 DNS1=192.168.1.1 DNS2=195.29.149.196 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Evo sad probao i ove tvoje postavke i opet isti problem. Iz podrske T-coma su mi rekli da je: DNS1: 195.29.166.116 DNS2: 195.29.166.117 ali ni to ne radi. Piše connected ali ne mogu pingati router. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
Onda odradi ovo iz 15. posta |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
I to sam probao. Napravio sam update drivera sa pravim driverima jer Xp odma svoje ubaci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
do sad si mogao kompletne nove windowse instalirati sa vecinom programa. . .
![]() |
#25 |
Premium
|
Evo sad sam na kraju to i napravio i sve radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|