|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
(riješeno) Blue Screen + nVidia grafička
Pozdrav svima i sorry ako postam u krivi pdf, nov sam i skoro kompletno informatički inkompetentan ![]() Uglavnom, imam problem i rečeno mi je da bih se vama mogao obratit. Stvar je u sljedećem: Zadnjih par dana dok igram Call of Duty 4 multiplayer, pojavi mi se blue screen of death i moram restartat komp. Svaki put dok upalim igru, izdrži 10-15 minuta i *puf*. Surfam, gledam filmove itd. bez problema, samo dok igram se to događa. E sad, kažu mi da je vjerojatno problem u hladnjaku grafičke jer su mi se i danas počele pojavljivati neke "fleke" ajmo to tako nazvat dok igram, al ja se uopće ne kužim u to tako da... Treba li mi samo kuler za grafulju? Ili cijela grafička? Da odmah nabavim i malo jače napajanje jer je komp dosta star? Uf... Kao što rekoh, informatički retard. Evo konfe: AMD Athlon XP 2600+ procesor Asus A7N8X-E matična nVidia GeForce 6600 GT (256mb) grafička 512mg RAM Ako treba još nešto, recite i hvala unaprijed na bilo kakvom savjetu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Koji BSOD ti javlja, koje napajanje uopce imas? Ako se artefakti javljaju moguce da je otisla memorija ili je cooler stal i ne hladi, pogledaj dal se vrti vent. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Bas to. U zadnjih par mjeseci dosle su mi u servis dvije konfe sa 6600gt grafom i zanimljivo na obje je vent doslovno ispao iz kucista hladnjaka, visio je na power kabelu samo.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Codegen 400W napajanje, to je dovoljno valjda... Ovako, vent se vrti, moguće je onda da je otišla memorija grafičke? Ne znam jel ovo išta pomaže, al bluskrin mi ispiše ovo: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL STOP: 0X000000D1 (0X00008998, 0X00000007, 0X00000000, 0XF760D1D0) I nemam pojma šta je BSOD :tard: |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
fino raskopaj (ako znas samostalno, ako ne . daj nekome tko zna) cijelu graficku, promijeni pastu, podmazi ventilator. i preporucljivo je da stavis svjez sistem sa zadnjim driverima za tvoju graficku. i onda pokusaj opet sa igrama. ako je i dalje pucanje i krsenje sistema, najvjerovatnije je do graficke, iako moze biti do hdd-a, ali i do napajanja jer codegen vremenom zna "izgubiti napon". tako da ono, kreni od onoga sto mozes sam napraviti (ciscenje sistema i generalna kartice, a ne bi bilo lose i cijelog kucista ako nije dirano nista preko dvije godine), updateanje biosa na zadnji provjereni, mozda probavanje sa tudim napajanjem (brand, ne opet srot) ili tudom nvidiom, kod nekoga provjeriti svoju itd.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Kao sto kazu ostali, prvo pregledaj koliko se grije djubre i onda idi na plan B. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Ovako. Izvadio sam grafičku i sve ventove, temeljito ih očistio i zasad radi bez problema, a maksimalna temperatura po ovoj vrućini je bila 81 stupanj. Čini se da je sva ta prašina vjerojatno blokirala hlađenje, a kako su vani temperature postale sve veće, jadna moja grafička to nije mogla podnijeti. S tim da mi GPU-Z kaže da mi je brzina venta 60%. Dobro ili loše? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
81 stupanj je previše imao sam i ja 6600 gt ali se ni po ljeti nije tolko grijala kolko se sjećam. ovo kad upalim igru,se to desi u svim igrama nakon 15 min ili samo cod?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
81 je maksimum nakon što sam očistio sve. Prosječna temperatura je sad oko 70-75. Još uvijek previše, a? Što se tiče igara, trenutačno jedino CoD4 imam instaliran, jedino mi je to gušt igrat. Forsam tu igru zadnjih mjesec dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
jesi promijenio pastu? ili samo ocistio hladnjak?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() Ocito ti postojece hladjenje vise ne obavlja svoju zadacu kako treba. Razmisli o alternativi, recimo Zalman vf700 ili vf900
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Samo očistio, ne znam se s pastom zajebavat, a frendovi koji znaju svi zauzeti bili... I stavio sam nove drivere, nije u tome stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
najnoviji driver nije uvjek i najbolji,zajebavat se imaš 2 vide na 6600 gt za skinut vent koju gt imaš ispuni moj komp?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|