|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() U zadnjih tjedan dana sam vidio dva slučaja "kvara" s kojima se dosad nisam susretao. Kod prvog PC-a, starijeg - Athlon 650, Asus matična ploča, PC se ne uključuje iz prve, već se mora isključiti kabel iz el. energije, tek onda proradi. Promjenio sam napajanje, prvi puta je proradilo, kad sam ga isključio, opet isto. Znači , nije napajanje. Drugi PC, noviji, DTK Celeron 2.4 GHz, matična ploča PC Chips (drlog ploča), kupljen u Ipercoopu, isti slučaj. E sad, netko kaže da je možda ipak napajanje, netko da se možda napravi flash BIOS-a, ili isključi možda nekakva zaštita u BIOS-u. Čisto me zanima.:clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ipak napajanje (teoretski i ploca bi mogla bit) Flash nece pomoc, a ni zastite u biosu nema.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Možda je kontakt na kablu u ![]()
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
Provjeri kabl, a probaj napajanje na drugom kompu da vidis da li je mozda nesto do maticne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Napajanje ... nagledo se toga i uvijek je bilo krivac napajanje. Oni koji nisu mijenjali napajanje unutar 2 - 3 mjeseca (neki i prije) su mijenjali cijeli komp, ako razumiješ što želim reći ...
![]() |
#6 |
el_nino
Datum registracije: Nov 2004
|
Ploca je,99% ! Evo ja,upravo imao,identican slucaj s 8RDA3i. Probao s jos 2 druga napajanja-isto U drugom kucistu-isto. S drugim procom-isto. Clear-o Bios,novija rev. biosa ne postoji,nit u biosu ima koja opcija koja bi imala bilo kakve veze s time. Stoga,ploca ide u Xx-Xxx gdje je i kupljena! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
meni se isto čini da je ploča... takvi stvari se javljaju kada neki elementi u regulatoru napajanja na mbo (kondenzatori, mosfeti...) počnu odlazit kvragu ili su loše kvalitete... ovo govorim iz vlastitog iskustva... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
el_nino
|
Pa evo,mislim da mozemo rezimirat stvar! Epoxica koja je trebala bit slozena s jednim kompom,zamijenjena je-to ne radi ![]() ...a uzgred budi receno,savjetovajuc se s stanovitim "doajenom" koji mi je pojasnio,ukoliko flashanjem (da se rijesit problem) stvar ne hoda,ploca ne valja! za 8RDA3i nema novijeg biosa od 29/7/2004 koji je upucan,stvar je jasna. ![]() p.s.za sve koji imaju namjeru uzet "budzet" Epoxicu iz serije RDA,gledati da 3i inacice imaju 3 stabilizirajuce naponske zavojnice.doticna rev.3.3 PCB-a totalno je "skrnavljena" iz komercijalnih razloga i razlikuje se od starih,u broju kondica i samo 2 zavojnice! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
A zapravo bi bilo OK da nas sad Damir veli kaj je bilo
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
el_nino
|
Citiraj:
Ne znam kaj bi trebao rec,na cinjenicu da idu stedit na naponskoj sekciji ploce,ako im se ne isplati radit budget nf2 nek ih ne rade,ovo je medjutim,po meni pljuvanje u lice krajnjim korisnicima.... Kaj se tice stabilnosti i rada,jednu stvar sam primjetio,da je Sempron 2500 s boxanim coolerom nemjerljivo hladniji na Abitici NF7 nego na tom "skrnavljenom" Epoxu,mozemo pretpostavit kakav je o/c onda... ![]() p.s.Epoxovci no hard feelingz! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() A ništa, provjerit ću idući tjedan, ovih dana nisam baš stigao, pa ću onda vidjeti što to je, ja sam odmah sumnjao na matičnu ploču, najvjerojatnije to je. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|