Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.05.2009., 00:35   #1
Captiva
Registered User

Captiva's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Red face Grafička ne radi zbog BIOS-a matične?

Pozdrav svima,

Jel moguće da grafička (HD3650) i hoće i neće funkcionirati zbog prestarog updatea biosa matične (ms9317e+(usb)) ??

Testirao sam Ram (radi), grafiču na drugom PCu (radi)... pa sam onda prebacio stariju grafičku u ovaj gdje neće i radi ali i ona nekad se desi da neće (nakon što ubacim ovu HD3650) ???

Dakle,ukratko...:

Ploča: MS9371E+(USB)
Windows: XP
1. Grafička: HD3650 (potrebna)
2. Grafička
: -neka vga obična koja ne ide preko DVI ulaza - test grafička koja radi ako nisam prije spajao ovu 1. pa se onda nakon nekog vremena kad se "oladi" opet radi...

Problem: Neće da radi 1. grafička (neko vrijeme radila i sad stala,a radi na drugom PCu) - nema ništa kad upalim PC samo pi-pi -normalan

Napajanje: 400W

Hvala na pomoći unaprijed!
Captiva je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2009., 02:19   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Captiva Pregled postova
Jel moguće da grafička (HD3650) i hoće i neće funkcionirati zbog prestarog updatea biosa matične (ms9317e+(usb)) ??
a joj, matsonic.......... i to jos neka sa prijelaza sa P3 na P4, vidim i sdram, i 400 (mozda 533) fsb-a, joj.........

cuj, moze biti do biosa, moze biti do malo struje na agp, moze biti da je poluispravan utor na ploci, moze biti da je poluispravna graficka.......
moze biti svasta, ali osobno bi prvog krivca proglasio maticnu.

Citiraj:
Dakle,ukratko...:

Ploča: MS9371E+(USB)
Windows: XP
1. Grafička: HD3650 (potrebna)
2. Grafička
: -neka vga obična koja ne ide preko DVI ulaza - test grafička koja radi ako nisam prije spajao ovu 1. pa se onda nakon nekog vremena kad se "oladi" opet radi...
bas ukratko .

(istina bog, nije neophodno, ali) nedostaje cpu, rami, hdd, i tocno napajanje .

Citiraj:
Problem: Neće da radi 1. grafička (neko vrijeme radila i sad stala,a radi na drugom PCu) - nema ništa kad upalim PC samo pi-pi -normalan
evo ovdje si i sam najvjerovatnije pronasao problem - maticna ploca. ako druga graficka nece raditi kako treba na doticnoj matsonic, a obje grafe uredno rade na drugoj ploci - jedino moze biti do matsonic-a .

Citiraj:
Napajanje: 400W
za svaki slucaj provjeri da nije do napajanja, mozda je jednostavno postalo preslabo godinama koristenja. ako mozes neko iole kvalitetnije, ili barem neko koje nema par "postenih" godina rada iza sebe .

uglavnom preporuka, nabavi drugu maticnu, a nije lose niti procesor. danas imas poprilican izbor dobrih maticnih, npr socket 939 neki athlon + mb se nade za ~250 kuna. a rade bez problema i poprilicno bolje od trenutnog P4 .

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno