|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2004
|
Pomoc oko postavki
ok, sam sam zakljucio da sam totalna neznalic i da mi ne uspjeva nista sto pokusam: suicide : pa ako mi neko moze probat malo pomoc oko postavki u biosu jer mi nikakvi moji pokusaji nisu dali rezultata samo jos usporim rad! Soltek sl-75frn2-l barthon 2600+ (znam da je zakljucan) 512mb pc-3500 dddr-433 kingmax SupreRam leadtek 6800Le (pixele i vartexe sam otkljucao ali mi se neda OC) 6.6.9.3 driveri Mozda netko zna?:clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
neznam koji čipset ima tvoja ploča ali ako želiš da ti kompjuter bude što brži onda je najbolje da PROC/MEMORIJA preko MB rade na jednakom FSB-u. Tvoj barton 2600+ ne radi na 2600 mhz-a nego na 19xx(166MHzx11.5) 166Mhz=FSB 11.5=množitelj. e sad svaki proc ima limit ali FSB mu nije limit već ukupna frekvencija. Da je tvoj proc otkljucan onda bi mogao jako povecati FSB a smanjiti mnozitelj ali posto nemozes onda povecavaj FSB za 5mhz-a i provjeravaj stabilnost u igricama, Prime-u(imas taj program pod downloads section na pcekspert.com) kad ti se srusi onda povecaj voltazu( PREPORUČAM DA NE PRELAZIŠ 1.8V) najbolje ga je drzati negdje izmedu 1.7V-1.75V. Kada nades optimalnu frekveniciju procesora onda nariktaj da memorija radi na jednako toliko Mhz-a npr. proc radi na 180FSB onda nariktaj i da memorija radi na toliko. ma ustvari sad sam se sijetio da je Kova pisao o tome: evo ti link pa sve lijepo pročitaj: http://www.2crowded.com/forum/viewtopic.php?t=134 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
|
....
a koji hladnjak na proc koristiš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
....
onaj koji sam dobio uz njega, mislis da bi trebao kupiti drugi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
....
na defaultu je oko 51 celzius, a kad satvim fsb na 190, preko 60 celziusa! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
...
a čuj kaj da ti kažem... ak imaš love i neznaš na kaj da potrošiš onda uloži u hladnjak(oko 250kn...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
....
neka preporuka? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
...
Datum registracije: Aug 2003
|
old school.... ![]() zalman, tr+vent.... od novih Thermalrighta samo SI97 ti ide na socket A, Zalman 7000A ili B. Lagano s.A cooleri nestaju sa tržišta, jer nestaje i s.A. IMHO na tvom mjestu bi našao nekog rabljenog SP97 ili SLK9xx |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
....
Ak ti Zalman 7000AlCu ide na ploču onda uzmi njega... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
....
hvala puno! uzet cu si cooler odma u ponedjeljak! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
...
prvo saznaj dali taj cooler ide na tvoju ploču, a ako nejde onda uzmi neki thermalright pasivac+PAPST 19db. Koji pasivac opet ovisi o tome koliko žeiš dati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
...
Citiraj:
rađe uzmi papst-a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
...
Datum registracije: Aug 2003
|
imao ja sve papstove (od 9 do 26dba) i enere.... ![]() ako uzima 80mm onda papst. 8FAB je ok, ali nakon 3/4 rpm-a počne bučit. Ako je 92mm, papst 92mm (bar jedan od dva koja imam) mi se učinio malko bučan. Zamjenio sa enerom 9FAB i manje se čuje za odokativno isti cfm. Sad svatko ima svoje kriterije tišine ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|