Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.05.2009., 18:15   #1
stsonic
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2006
(riješeno) Problem s hardom

Pozdrav. Evo da vam kažem što me muči, pa možda neko zna kako to riješit. I ovo sad pišem s frendovog kompa jer svoj nemogu upalit, jbg. Uglavnom, bilo je loše vrijeme, struja nestabilna itd, resetirao se komp 3 puta sam, nakon trećeg "restarta" javlja mi grešku BAD_POOL_CALLER i resetira se ponovno. Znači nemogu uć u windowse, nemogu probat ni priko safe modea jer opet isti problem javi. Imam 2 particije, na C-u su windowsi i idem ih instalirat, windows xp je u pitanju, i pri početku instalacije nakon što učita cd trebam stisnut F8 za "I agree", stisnem, i opet BAD_POOL_CALLER, i piše: "You may have to disable Bios memory options such as caching or shadowing to disable hardware in safe mode.
Technical Information
STOP 0x000000C2(0x00000043,0xDBFFC000,0x00000000,0x00000000)"
btw, možda nisu baš ovi brojevi iza riječi STOP jer ovo sam naša negdi na netu, ima je neko sličan problem mome, samo što ja nemogu ništa, ni uć u windows, ni safe mode, ni instalirat windowse, ni repair, ništa... što da radim? hvala...
stsonic je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2009., 18:50   #2
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor stsonic Pregled postova
... i piše: "You may have to disable Bios memory options such as caching or shadowing to disable hardware in safe mode.
1.Budući da nisi napisa ništa vezano BIOS probaj uć s tipkom Delete ili F2 ovisno o matičnoj ploči(moga si i ispunit moj komp) te probaj nać ove opcije
(caching/shadowing) u BIOSu i stavi disable
2.Ako ne upali ili nemoš uć u BIOS isključi komp,ištekaj ga iz struje,otvori (b)očnu stranicu kompa,potraži bateriju (pogledaj upute matične ako je nemoš nać),izvadi je lagano pa nakon 1-2 min vrati(ovo ti resetira postavke BIOSa)
3.Vidim na netu da su neki vadili RAM pa probaj ostavit samo 1,ako ti je jedan keks već unutra malo ga "prošetaj" po slotovima
Eto iz prve ruke pa javi,a možda netko napiše šta i pametnije
Šalji pivu ako prođe

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.05.2009., 07:50   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
O kojem se hardu radi?
Staro 05.05.2009., 11:28   #4
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
O kojem se hardu radi?
Zasto je HDD glavni osumnjicenik?
Staro 07.05.2009., 01:14   #5
stsonic
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Zasto je HDD glavni osumnjicenik?
Pa zato što sa frendovim HDD-om radi komp ok, znači do njega je. Nisam moga riješit to nikako jbg, pa sam uzeo novi disk, isto seagate 320 GB Sad još kad uhvatim vremena preko windowsa od novog diska napravit format C na starom, i spojit samo njega nakon toga da vidim jel radi, tj. jel se mogu instalirat windowsi na njemu. Ako uspije onda radi... a šta mu je bilo bog zna...
Staro 07.05.2009., 07:53   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Uzeo si Seagate hard? Hebote što si pametan. Nosi ga nazad i uzmi neki WD, Samsung ili Hitachi. Zašto?
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=134431
Staro 07.05.2009., 14:37   #7
stsonic
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Uzeo si Seagate hard? Hebote što si pametan. Nosi ga nazad i uzmi neki WD, Samsung ili Hitachi. Zašto?
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=134431
A jbt, nisu neki upućeni u svaki komad hardvera, ali pošto sam imao prije isto seagate 320 gb, a radio je bez greške 2 godine, dok nije krepao sad zbog "više sile" (pročitaj gore), zato sam uzeo ponovno isti disk. A osim toga izgleda da sam imao sreće jer moj nije u toj ajmo reć "affected" listi, firmware je CC2F ... a za njih kažu da su ok.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno