|
![]() |
#1 |
^_-
Datum registracije: May 2006
|
(riješeno) Windows XP folder permission problem :/
Učinih strašnu glupost nedavno. A teško se googla pa molim ovdje za pomoć. OS je WinXP pro SP3. Windowsi su instalirani na C: particiji. Folder o kojemu je riječ je na D: particiji. Komp ima 2 admin acca i 3 limited usera. Problem: U Safe modu sam prčkao po access permissionu jednog foldera na D: particiji. Cilj mi je bio omogućit pristup folderu samo ovim sa admin accom. I umjesto da ručno zabranim pristup ovim 3 limited userima, jednog po jednog; ja htio bit pametan i napravit to nabrzinu te zabranio pristup (read/write/ma sve vjerojatno) svima pod kategorijom "imekompa\USERS" misleć da to includa samo obične limited usere a da su admini izvan tog. I tak sam saam sebi zabranio pristup tom folderu i onemogućio si daljnje mijenjanje permissija. (barem prek onog dijaloga; propertis od foldera..) Ima li pomoći da dobim nekak read/write pristup natrag a da nije reinstaliranje windowsa sa c: particije? windows gurui helpajte ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Shadowww. 30.04.2009. u 14:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Probao ovo: http://www.compu-help.us/124.htm |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Probaj kako ti kaže Nikki preuzet vlasništvo nad folderom, to bi ti trebalo proći. Možeš i probat vratiti Inherit permissions from parent da ti preuzme ACL od root foldera (ili u kojem god da se nalazi ovaj problematičan).
![]() |
#4 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
^_-
Datum registracije: May 2006
|
@doublev: eh, lokacija foldera je D:\Folder ![]() Probat cu promjenit ownership kako je nikky preporucio no nemogu sad, jer nisam na tom kompu.. e da, fs je ntfs zaboravih napomenut; ak ima kakve veze. a i sumnjam da itko stavlja fat32 vise. edit: to je to. čejnđanje ownera je rijesilo problem. hvala nikky. mod se može osjetiti slobodnim da u naslov topica stavi prefix (riješeno).
Zadnje izmijenjeno od: Shadowww. 30.04.2009. u 14:01. Razlog: riješeno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|