|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
(riješeno) Spajanje na SpeedTouch 780WL i šifre za Kasdu
Imam speed touch 780WL i jučer mi je nešt počel zezati sa wlanom. Stalno mi je dodjeljival ip b klase da bi navečer totalno odbil poslušnost. Nemogu se više spojiti u njega sa 192.168.1.1 probal sam prek wlana, lana i usb-a, probal sam pingati i piše timeout. Zval sam t-com, oni su me vodili kroz sve kaj sam i sam napravil, vele da očitavaju modem al da mi komp blokira, antivirus ili firewall, a sve to sam isključil. Danas su me zvali da su složili nešt u centrali a ja sam ga spojil na novi komp sa čistim windows xp. Zovem ja njih opet, opet ista procedura i opet se ja nemogu spojiti na njega. Nabavil sam i staru siemens kasdu i probal sam se na nju spojiti i radi, ping je očitava, samo je problem da neznam šifru za ulaz u modem. Iz t-coma su mi dali 4 šifre: admin - admin admin - 0000 admin - adslroot admin0000 - admin0000 ali ni jedna ne radi. Evo ako netko zna u čemu je problem nek mi javi. Ili ako neko zna koju šifru za kasdu da je napiše,da nemoram s 56k na net. Operater iz t-coma mi je izričito rekel da je problem u kompu a ne u ruteru. Ja sam već i na treči komp probal i opet ga ne čita a kasdu čita, čak sam probal spojiti komp-switch-ruter ali opet sve isto. Ja mislim da je nešt u ruteru krepalo i da bi mi trebali dati novi ili taj popraviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Code:
http://dsldevice.lan Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: thopok. 27.04.2009. u 16:36. |
||||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
192.168.1.254 user 0000
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Našel sam na cd-u od 780WL da moram držati reset 7 sekundi sve dok power lampica pocrveni. Ja sam držal 2 minute i stalno je svjetlilo zeleno.Sve je ostalo po starom. I na kasdi sam isto probal i opet ništa, ne prima šifre.Ako stavim da mi 780WL određuje ip i DNS onda na ipcongig /all dobijem: DHCP Enabled .. Yes AutoConfig Enabled .. Yes AutoConfig Ip Adress 169.254.30.90 Subnet mask .........255.255.0.0 Default Gateway ... (Prazno) Ako složim kak su mi u t-comu rekli onda je sve popunjeno s njihovim podacima. Na kasdi ipconfig isto ispisuje kak i na 780WL u oba slučaja. Razlika je jedino kad sam sve ip složim i upišem 192.168.1.1 na kasdi mi da prozor di upisujem username i password a na 780WL mi napiše Network Timeout - The server at 192.168.1.1 is taking too long to respond. Ako je složeno automatsko slaganje adresa onda ni jedan ne očitava 192.168.1.1. Probal sam šifru - ne pali. Ip sam probal pingat na oba rutera i ništa, stavil sam ga kao def gateway pa onda pingat i opet nikaj. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.04.2009. u 21:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Nabavil sam starog siemensovog rutera i njega sam si složil i net radi prek njega. Zval sam t-com po treči put al sad sam bil spojen na net prek siemensa i rekel sam im da mi net s ovim ruterom radi a s 780WL ne radi. Oni su provjerili da mi radi i onda sam prespojil na 780WL i on mi kaže da vidi da sam spojen. A ja mu velim da nemogu na net ni u ruter. Standardna procedura po treći put: 192.168.1.1 - ne radi Ručno slaganje ip - složeno od prvi put ping - ne radi I onda mi je rekel da je prijavil kvar na ruteru i da budem dobil novoga. ![]() Hvala svima na prijedlozima. Kasdu sam uspjel resetirati (to ti je tak dok nemaš upute) i sad mogu u nju s normalnim passwordom. Ali ni ovakav reset 780WL-a nije ništ pomogel. Mislim stvarno čudno ruter se spoji na net i oni iz t-coma mogu u ruter a ja nemogu ni s wlanom, ni lanom ni usb-om. A lampice svjetle da nešt prima/šalje i tu i tam dobim neki paket pod recieved, obično jedan u minuti, tak da stvarno neznam kaj mu je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Evo upravo je bil tehničar t-coma kod mene i dal mi je novi 780WL. Gledal je na mojem kompu i na svom laptopu ali se nije uspel spojiti na stari ruter. Rekel je da je izgleda problem u dhcp-u rutera jer ovaj ip koji dobije kartica je izgleda od windowsovog dhcp-a, makar to ne objašnjava zakaj se nemože spojiti u ruter. Probal je resetirat ruter ali je rekel da reset ne radi. Također mi je rekel da su u t-comu složili da se više netreba pisati ime i lozinka za spajanje nego da sad ruter njih može uzeti od centrale, nisam to baš dobro skužil, ali rekel je da to objašnjava zakaj u t-comu vide ruter prek neta makaj ja u njega nemogu. Mislim da je ova zavrzlama gotova. Ovi iz t-coma su stvarno brzo na sve reagirali, ali opet da nisam imal drugi komp s novim windowsom xp i drugi ruter s kojim sam se uspel spojiti na net, neznam kak bi ovima u službi za korisnike uspel objasniti da je problem u ruteru, a ne u mojem kompu kak su oni meni rekli kod prva dva poziva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Tako da čim Citiraj:
|