|
![]() |
#1 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
Problem kod bootanja kompa
problem ja ovaj: ![]() računalo se upali, izlistaju se hard i cd / dvd-romovi ali zastane boot kako je na slici konfa: athlon 850mhz 256 sd ram 10gb hard grafa ati 9000 mb ecs k7vza problem je takav otkad sam stavio athlon u komp. kasnije sam nekako uspio bez problema instalirati xp, ali nakon par restarta opet ista stvar. maknuo sam romove, ista stvar, probao sam sa drugim cd dvd romovima, opet isti problem probao sam sa defaultnim i optimized bios postavkama, i da boota samo sa harda ali ništa ![]() Zadnje izmijenjeno od: jollyb. 23.04.2009. u 22:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Imas li kakve USB uredaje prikljucene? Znalo se desavat kod takvih situacija da komp stane na tome dijelu POST-a zbog nekog prikljucenog USB-a (ili tako neceg slicno).. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Promjeni kabel od HDD-a i probaj iskopcati ostalu optiku. Takodjer provjeri na ploci kondenzatore da nisu iscurili ili napireni, jer ta ploca ima uzasne kondenzatore, evo u sobi imam trenutno 2 identicne, na obje kondenzatori propucani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
I ako imas kakav externi hard i njega makni pa onda probaj ponovo.
![]() |
#5 |
4K FTW
|
od usba je bio spojen usb miš, probao sam bez miša ista stvar. na komp je samo spojen monitor, tipkovnica i usb miš potražit ću sad druge / nove kablove pa isprobati hard sa i bez optike, pa javim kako je prošlo |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
4K FTW
|
zamjena ide kablova nije pomogla, niti šetanje ram pločice po utorima. clear cmos nije pomogao. EDIT: komp radi ipak je stvar bila u kablovima, i to da je kabel od floppya morao biti ustekan :/ nisam koristio floppy, niti ga imam namjeru, ali eto da radi komp ostavio sam ga upaljenog jer jedino tako mi radi hard i optika. postavke biosa: ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: jollyb. 25.04.2009. u 01:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li isključio FDC kontroler u BIOS-u?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|