|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Otišao PCI-E slot na MBO?
(riješeno) Konfiguracija je: Gigabyte GA-M55plus-S3G v2 DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+ Kingmax 2X1GB DDR2-800MHz NEON PZ-TUPGN 500w (16A i 17A na 12V) Hitachi 320GB SATA2 Albatron 8800GTS 640 MB PCIe 16x Stara graficka ATI 2400PRO DDR2 256MB silent Ukratko: -Promijenio sam grafu i od tada mi ne radi PCIe slot. -Graficka radi kod cimera ali kod mene ne radi cak ni stara koja je bila na kompu. -Prilikom butanja i postavljenog PCIe slota primari ne dize se sustav i nema slike ni bipa ali se cuju sitni tik tik zvukovi (kao kad disk rosta ali dosta tise) i tako nekih 10 puta tik i reset sustava te se dize uredno sustav na integriranu graficku. -Zanima me da li je to definitivno kraj slota i da li se moze popravit. -Probao sam miijenjat bios i nista. -PC spiker je spojen. Poduze: -Ovako, kupio sam novu grafu (polovnu) i kada sam je stavio u maticnu (njezno itd) spoio kablove (sve) palim komp i nista nema slike na ekranu. -Pomislio sam da je napajanje te sam pogledao na netu zahtjeve grafe i kupio novu jer staro nije dovoljno jako. -I nakon spajanja napajanja opet nista. -Krenio sam pretrazivat forum da vidim da li ima kakvo rijesenje, te nakon dosta pokusaja flashanja biosa, ciscenja cmosa, vadjenja rama i ciscenja slotova i dosta toga opet nista. -Tada sam pomislio da je maticna ili grafa riknila. -Testiro sam grafu kod cimera radi te sam kod sebe stavio staru grafu i opet nista znaci nevalja ploca odnosno PCIe slot jer se sustav dize sa integriranom grafom na ploci. Zanima me da li je to definitivno kraj slota i ako se moze popravit kako? Unaprijed zahvaljujem svima na pomoci... Zadnje izmijenjeno od: kejkonar. 24.04.2009. u 00:29. Razlog: (riješeno) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
uzmi malo necega pod 45, sakrij se i cekaj dok ne dojde taj zlocesti PCIe ![]() dosta sale ![]() stavi si na maticnoj da prvo trazi PCI-e grafu, zatim napajanje na grafu spoji iz dvije razlicite grane na napajanju ako to jos ne upali, probaj flesaht bios, znam, debiljno zvuci al nikad se nezna ![]() btw. probaj tu frendovu konpu gdje grafa radi pokrenut sa svojim napajanjem ili vice versa ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Jack of all, master of none
|
Možda je riknuo pci-e konektor na kabelu od napajanja. Jesi probao uštekati na drugi? Isto tako je moguće da trebaš uštekati 2 6 pinska pci-e konektora na jedan 8 pinski ako si dobio takav adapter s grafom. Možda i bios ima problem s ako je grafa novije generacije pa iz predostrožnosti možeš napravit update biosa na posljednju verziju... I naravno, možda ti je napajanje preslabo ali čisto sumnjam u to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
Dakle opravdano sam sumnjao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
-Hm nije napajanje jer sam novu grafu spojio na drugi komp sa svojim napajanjem i radi a na mom kompu ni stara ne radi koja nije zahtjevna sto se wata tice. -Cude mi ti tik tik zvukovi i onda reset i radi na integ. -Probat cu sve van kucista i spojit na kartonu mozda sam prilikom stavljanja grafe jace pritisnio plocu pa je dobila kontakt... -Bios sam stavio i najnoviji i najstariji i izmedju... -Nije uspio pokusaj van kucista isti problem -99% posto je otisao PCIe slot... Zadnje izmijenjeno od: kejkonar. 23.04.2009. u 17:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Nije do drivera, to nema veze sa butanjem i biosom... Citaj gore ne radi ni na staroj grafi (ATI)... Gotovo sam 100% siguran da je slot, samo me zanima da li je moguc popravak istog ili je nepopravljivo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
Pa nek proba čovjek malo drajvere posložit, zašto bi slot crk'o tako sam od sebe? Grafa na drugom kompu radi normalno a jedino da je ona bacila neki izboj bi mogao biti uzrok kvara slota... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|