|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Jedan zvučnik radi, drugi ne
pozdrav! nakon dugog izbivanja s ovog foruma, vjerujte ne namjernog vec jednostavno nisam imao problema s racunalom, ponovno sam svratio ovdje jer vjerujem u vasu strucnu pomoc. Da ne duzim ovo je moj problem... Kupio sam Logitech x-240 2.1 zvucnike, ovaj put sam slijedio upute sta prvo 'ustekati' i nakon svega toga i re-updateiranja drivera (s najnovijih na najnovije) uspio sam dobiti zvuk. Ole! Ole! rekoh, ali to nije dugo potrajalo, shvatio sam da mi desni zvucnik ne radi odnosno radi ako jack na maticnoj gurnem do pola ali onda ne radi lijevi zvucnik. Zapitah se sta bi mogao biti problem, provjerih device manager, sound postavke, te razna druga 'šupanja' ali nista ne pomaze. Nazvah prijatelja i kaze mi da ih isprobam na drugom racunalu ali mislim da to nije problem jer nije da ne rade zvucnici vec se moram predijeliti koji zvucnik zelim da slusam, lijevi ili desni. Takodjer mi je rekao nesto sto nisam siguran jesam li dobro namjestio tj. nasao u Win Visti a radi se o namjestanju strana na zvucnicima, odnosno da li da svira left ili right ili oba. Je li moze mala pomoc oko toga gdje da nadjem te postavke ili neki drugi savjet sta mi je ciniti svezi ovog pitanja. Da naglasim da sam automatski i 'rucno' trazio ovaj moj problem na ovom forumu ali i preko google-a. Konfu mozete vidjeti u mom profilu zahvaljujem Zadnje izmijenjeno od: Flake. 11.04.2009. u 14:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Mar 2008
|
instaliraj drajvere od realteka, ili koja ti je vec zvucna na maticnoj, i ustekaj kabele po boji...dakle zeleno u zeleno, rozo u rozo itd...zatim klikni na ikonicu od realteka u trayu i podesi sto ti je sto....ako imas samo jedan, zeleni kabel, onda samo njega u zeleni ulaz...mora raditi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
zvucna je integrirana c-media i podrzava 7.1 http://www.cmedia.com.tw/pci_cmI8768.html imam samo jedan kabel i njega stavim na pravo mjesto, to je 100% sigurno, jedino mi preostaje da kupim novu zvucnu karticu, je li to moze biti rjesenje? btw. na drugom racunalu radi posve normalno a probao sam namjestati balans u winampu (jedino cega sam se sjetio da ima balans) i dalje radi samo jedna strana. Je li netko zna ovu mogucnost u Visti, probao sam vjerovatno skoro sve. edit: nasao sam kako namjestiti balans i on je izgleda u redu http://img27.imageshack.us/img27/1378/radin.jpg Zadnje izmijenjeno od: Flake. 11.04.2009. u 08:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Set up your speakers Sound cards: frequently asked questions(i common sound problems) Možda je konektor neispravan? Je li nakon toga priključeno nešto drugo na nju(a da radi, npr. slušalice)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ne znam koji je bio uzrok problema, mozda je integrirana zvucna dotrajala iako sumnjam a problem sam rijesio tako sto sam kupio novu internu zvucnu k. radi se o (copy-paste): ![]() hvala svima na pomoci, ipak je ovo bio cudan problem |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|