|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Crk'o komp
Poz, evo bas nemam srece zadnjih dana, samo problemi... overclock i komponente pise pod moj komp - tako sve vec radi preko pola godine osim sta su dodani jos 2x2gb kingmaxa prije tjedan dana Iz ne znam kojeg razloga iso sam testirat proc orthosom na 3.15ghz da vidim kolko mu voltaze za to treba tek tolko, informativno. I tako smanjim ja FSB na 350x9 i rami budu na 930mhz sa 2.15v, dok sam voltazu proca smanjio samo za jednu stepenicu, a ona je jos uvijek davala istih 1.472v ko za 3.2ghz. I tako prode 10min orthosa bez errora, ja upalim seriju (two and a half men ![]() Na pocetku sam mislio da je otislo napajanje, izvadio sam bateriju iz ploce i nakon nekog vremena probo upalit komp i nista se nebi dogodilo, jedan ventic bi se upalio na 1ms i dalje nista. Onda sam iso testirat napajanje pa sam kratko spojio na 20pin konektoru zelenu i crnu zicu, stisnuo prekidac na napajanju i vidi sve se normalno upali...svi ventici se vrte, hard radi, dakle po meni to nebi trebalo bit napajanje nego maticna. Ovo pisem sa laptopa na kojem cu i ostat dok se situacija ne rijesi, ali volio bih da to bude sto prije da mogu vratit lap burazu. Dali je ikako moguce da je ovih dodatnih 4gb (ukupno 6) preopteretilo nekako chipset i ploca je jednostano krepala? jer ne vidim drugi razlog zas bi otisla, sve temperature su bile ok i nisam dodavo nikakve dodatne votaze kroz plocu (NB itd) - ako je crkla ploca. btw. kad samo upalim napajanje, na tipkovnici zasvjetle caps lock itd.. kako i treba, sta to ukazuje? svako misljenje je dobrodoslo, ima li ovome spasa? ako ustanovimo da je 100% maticna, trebao bih neke prijedloge za sto jeftiniju maticnu koju mogu nabavit, a da valja nesta, takodjer bi volio zadrzat svih 6gb rama, a po meni najbolji kandidat za zamjenu ploce (p31 ds3) podrzava samo do 4gb ako se ne varam? hvala onima koji procitaju ovaj esej, mogo sam i krace ali eto bolje da se sve zna, help ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
probaj posudit od nekog napajnje pa testiraj,moze bit da je nest sjebano iako se vrt vent. ali moze bit i ploca,zapravo kako se cini ploca i je kriva,najbolje bi bilo da odes kod nekog i pokusas te komponente upiknut u njegov komp(sve osim maticne) pa ces vidit jel ti jos nest prdnulo.ako maticna nedaje nikakav zvuk(kratki beep) odna je sigurno u raju ,inace da je maticna dobra onda bi trebala dati neki beep koji bi te upozorio na ono šta neradi. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
tnx na odgovoru slazem se s tobom, ali kolko ja znam maticna nedaje nikakav beep ako je napajanje riknulo ako se ne varam? probat cu nabavit napajanje od frenda pa probat i ovo sta si spomenuo, sve ostale komponente kod istog frenda pa javim rezultate, jedino ne znam dali ce to bit danas |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
evo update, isprobo sam sve komponente kod frenda (osim maticne) i sve rade, nakon toga sam sve opet slozio doma i koristio frendovo napajanje i dogada se ista stvar dakle mora bit maticna... ovako to izgleda, ako pozorno gledate vidjet cete da se na jako kratko vrijeme upali ventic i to je to |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Vent se može vrtiti, ali to ne znači da ploča radi kako treba. Vrtio se meni i vent na procu i NB-u pa je svejedno ploča bila za reklamaciju.
![]() |
#6 |
Premium
|
nema nista od reklamacije morat ce bit nova neka nazalost, nema garanciju mozda asrock 4core1600twins p35, ne znam ni sam... bleh ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|