Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.03.2009., 12:54   #1
Maki19
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Cool 1. problem: Pomoć sa RAID sustavom | 2. problem: rušenje sistema

1.) Pozz svima, ovako trebao bih pomoć oko RAID sustava, imam 2 diska od 160 GB, podesio sam ih na RAID 1 (mirroring) i kada pokrenem Win XP instalacijski cd dobivam informaciju da se instalacija ne može nastaviti jer ne postoji nijedan disk, kako je to moguće, spojio sam oba diska ispravno, naravno mora se uzeti u obzir to da su ta 2 diska spojena preko RAID kontrolera, jer na matičnoj nemam utore za SATA diskove, pa ljudi ako znate bilo kakvo rješenje, neke savjete zamolio bih vas da mi kažete, hvala!

2.) Drugi problem imam sa svojim vlastitim računalom, ovaj problem se ne događa često, al svejeno to mi smeta, neznam točno što je uzrok tome, ali dok nekaj radim na računalo, on se sam od sebe resetira i kada odem u Event Viewer pod system piše neki error ali nemogu skužiti o čem se radi, pa ak se i vama događalo nešto slično i ako znate rješenje, zamolio bih vas da mi kažete, hvala još jedanput!
Maki19 je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2009., 23:24   #2
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Maki19 Pregled postova
1.) Pozz svima, ovako trebao bih pomoć oko RAID sustava, imam 2 diska od 160 GB, podesio sam ih na RAID 1 (mirroring) i kada pokrenem Win XP instalacijski cd dobivam informaciju da se instalacija ne može nastaviti jer ne postoji nijedan disk, kako je to moguće, spojio sam oba diska ispravno, naravno mora se uzeti u obzir to da su ta 2 diska spojena preko RAID kontrolera, jer na matičnoj nemam utore za SATA diskove, pa ljudi ako znate bilo kakvo rješenje, neke savjete zamolio bih vas da mi kažete, hvala!
Treba ti driver RAID kontrolera prilikom instalacije (unos s F6 na samom pocetku istalacije).

Citiraj:
2.) Drugi problem imam sa svojim vlastitim računalom, ovaj problem se ne događa često, al svejeno to mi smeta, neznam točno što je uzrok tome, ali dok nekaj radim na računalo, on se sam od sebe resetira i kada odem u Event Viewer pod system piše neki error ali nemogu skužiti o čem se radi, pa ak se i vama događalo nešto slično i ako znate rješenje, zamolio bih vas da mi kažete, hvala još jedanput!
Pogledaj koji je event ID i potrazi na:
http://technet.microsoft.com/en-us/l.../cc754424.aspx
http://www.eventid.net/search.asp
http://kb.prismmicrosys.com/
http://www.syslog.org/wiki/Eventlog/EventLogWiki
Oglas

Oglas
Staro 29.03.2009., 12:39   #3
Maki19
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Cool

[quote=Old Iggy;1310052]Treba ti driver RAID kontrolera prilikom instalacije (unos s F6 na samom pocetku istalacije).

Da skužio sam da mi treba driver, problem je što kad sam prebacio taj driver na disketu i ubacio je, piše da se loada i onda me samo izbaci i vrati me u početni menu i kada stisnem enter da se instalacija Win XP nastavi, pojavi se greška da Win XP nije našo nijedan disk u čemu bi bio problem onda
Maki19 je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2009., 15:33   #4
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Da skužio sam da mi treba driver, problem je što kad sam prebacio taj driver na disketu i ubacio je, piše da se loada i onda me samo izbaci i vrati me u početni menu i kada stisnem enter da se instalacija Win XP nastavi, pojavi se greška da Win XP nije našo nijedan disk u čemu bi bio problem onda
Nije mi jasno... Stisnuo si F6 -> dobio zahtjev za disketom -> ubacio disketu s driverima -> izabrao driver iz liste -> nakon toga nema diskova? Sigurno dobar driver?
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno