|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
(riješeno) Problem sa XFX nVidia 7900GS
Prodao sam kolegi ivan-os svoju grafu koja je u mojoj konfi radila tip top i prije vađenja i spremanja za isporuku izvrtio sam još jednom 3dmark06 i nakon toga ostavio da radi u kompu sat vremena. Međutim, javio se problem kod Ivana. Ivan trenutno ima: CPU: AMD Athlon 64 x2 5200+ MBO: ASRock N61P-S RAM: 2GB DDR2 PC2-6400(400MHz) Kingmax HDD: 150GB Napajanje: Fortron 400W Monitor: LG LCD 17" OS: XP Fortrona je kupio danas i s njim ista stvar, dobiva black screen i to je to. Zaboravio sam ga pitati, tj. možda mi je rekao al sam zaboravio dal je imao koju drugu grafu prije ove na toj konfi. Eto, ako je netko imao slična iskustva nek se javi.
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Hmm nek usteka adapter za dodatno napajanje u grafu ako nije to maticna je krepala ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
Rekao je da je to probao. Nego, komp se upali, vent od grafe se zavrti, al dobiva samo black screen. Jel bi mogao imati kakve veze i sam vga to dvi adapter kojeg koristi? Ako da, dal ima koja dobra duša da se nađe s ivanom pa da isprobaju. Al uvijet bi morao biti da je od Nvidia-e. Nisam 100% siguran dal sam mu dao od Nvidia-e ili ATI-a. Također nemam DVI ulaz na monitoru pa koristim VGA to DVI adapter. Ali ako je to uzrok onda ni kod mene ne bi radilo???!!! Joj kako nevolim ovakve stvari.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
ja također nedavno kupio xfx 7900gs i napajanje sigurno nije jer ja imam 400W od MS-a i sve radi ko urica. Nesto su me zajebavali driveri sa orgigi cd-a al sam skino najnovije sa xfx site-a i sad je sve ajnc A ![]() prikljuceno na monitor sa DVI kablom |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ma nemože crknut. Ako je Ivane vraćam pare i javno se ispričavam. Al grafa sigurno nije crknula!!! domy_os, ako možeš bio bi ti zahvalan da pogledaš što nije u redu.
![]() |
#10 |
Premium
|
Ivane daj se spoji sa integriranom i skini si nove drivere. Napravi uninstal ovih trenutnih u Control panelu. Počisti sa drivercleanerom još jednom nvida drivere. Poslat ću ti ga. Nakon toga, restart kompa. Pa ga ponovo ugasi, stavi grafu unutra i pokreni komp. To bi moralo funkcionirati. DC na PM rapidshare.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Ostavio sam grafu uštekanu a monitor priključen na staro mjesto gdje je i bio dok sam se koristio integrušom. Odem u nvidia control panel, system information i tamo mi prikazuje na popisu komponenti i integrušu i 7900gs. Da odem na device manager pa integriranu disable i možda nešto drugo? Iako mi se sve više čini da je stvarno do tog adaptera, ne bi imalo smisla da je išta drugo a monitor se koliko ja znam mora uključiti u grafu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Jel se može nekak drukčije u BIOS osim kad se comp pali? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 29.03.2009. u 16:55. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Uf, ajde bar smo riješili problem da je grafa crknula. Znači monitor si spojio na dvi ulaz grafičke ili na integriranu? Mislim glupo pitanje al da i to riješimo.
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
A što se tiče vađenja CMOS baterije to ćemo probati kasnije; to se pretpostavljam vadi kad je comp ištekan iz struje...a to je, opet pretpostavljam onaj srebrni krug gdje piše 3v lithium cell. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
isprobaj više DVI to VGA adaptera... ja imao problem sa jednim.. na moj monitor je davao sliku al je znao svakih sat-dva ugasit monitor na sekundu... na par isprobanih monitora slike nije bilo, uopće nije davao izlazni signal, lampice su blicale na monitorima.. promijenio adapter, sve radi... dodatak: a i sad vidim da spajaš direkt na DVI.. isprobaj oba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Problem je da Ivan nema nikog kog poznaje iz osijeka a da ima takvo nešto, uglavnom imaju starije konfiguracije (po pričanju ivana). Molio bi nekog od forumaša iz osijeka da mu se javi i pomogne, barem oko DVI adaptera.
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Javim kad isprobam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Neću niš više reći samo se molim da ti proradi. Sad bi bio još veći smijeh da ti radi i na starom napajanju ![]() Al dobro, cijeli komp ti je pic pic stoga nek ga napaja neš kvalitetno. Ajde javi čim prije. Učim za ispit al sam tolko nervozan, jer da si negdje u blizini zapalio bi auto i došao do tebe i ne bi se dao iz kuće dok to ne bi riješili. ![]()
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
Što dalje? Sorry matt što te ometam, samo ti uči pa kad budeš imao vremena, ispit je važniji od mog igranja. EDIT: Matt nakon promjena u bios-u napravio s driverima ono što si rekao i RADIIIIIIIIIII ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 29.03.2009. u 16:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Huraaaa, ![]() Nemaš pojma kolko sam ja sretan, a vjerujem da si ti još sretniji!!! Ako dobro riješim ispit bit ću sigurno u FINA-i 8.4. a ako ne nema veze ![]() ![]() Nema problema, drago mi je da ti radi! Sad ako želiš probaj i na starom napajanju,.....ovaj NEMOJ! ![]() Uživaj jer je grafa još uvijek odlična! Uf, al da ponovimo za sve koji će imati sličnih problema. 1. Ako se do trenutka stavljanja nove grafe koristila integrirana, potrebno je provjeriti u BIOS-u dal je kod Graphics uključena integrirana kartica i dal je na primary ili na automatically. Ako nije potrebno je na staviti na automatically ili na disable i sve 5. 2. Čak bi i moglo bit prvo al dobro. Potrebno je napraviti unistal drivera bez obzira dal se radilo o istom proizvođaču. Pa počistiti još jednom sa npr. Driver cleanerom. 3. Provjeriti još jednom dal je kabel dodatnog napajanja dobro prištekan te naravno imati napajanje koje je sposobno potjerati grafu. 4. Ako je sve napravljeno kako je opisano u prethodne 3 točke onda grafa mora raditi, ako grafa ne radi ni nakon toga potrebno je vratiti se na točku 1. 5. Ako već niš od toga ne pomaže, onda je bijeli dim izašao iz grafe i grafa više neće raditi, ali to nije naš slučaj ![]() Jupiiiii!!!
![]() |
#26 |
Premium
|
Uf ovo je bila lijepa potvrda moje poslovnosti. Nikad nisam prodavao nesto sto nije ispravno, a ako je neispravno to cu i reci. Neopisivo mi je drago sto je sve proradilo! Ivane uzivaj! ;-)
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A što se tiče "starog" napajanja(staro mjesec dana) već je našlo kupca za simboličnih 50 kunića... al žao mi playstation-a...jadan žrtvovao se za fortrona, treba mu dići spomenik ![]() Pozz narode, hvala na pomoći, Matija sretno na ispitu! Edit: kad vas već davim da vas iskoristim do kraja; sad kad integrušu ne koristim jel mogu u biosu smanjiti max shared memory sa 256mb na 0 ili neku manju vrijednost? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Ukoliko se integrirana kartica iskljuci onda vise ne koristi memoriju ;-) Hvala na zeljama! Poz
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|