Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.03.2009., 20:53   #1
bubaloo
Registered User

Datum registracije: Dec 2006
modem +router bridge+ppoe problem

Nabavija sam novi modem D-link Dsl 321b i router D-link DGL-4300 wireless gaming router.pokusavam spojit mrezu i to tako da modem bude u bridge modu, a router u ppoe modu(koliko cujem najbolje je tako).Modem sam i namjestio u bridge mode an router sam namjestio ppoe mod i postavke od ISP-a(t-com).No mreza jednostavno ne funkcionira(inace ima vise racunala u mrezi).LAN je Ok(naravno kad je router switch) ali na internet nema sanse.Sve lampice na modemu gore osim sto lampica STATUS zmirka.Pratio sam manual,nesto sam i sam pokusavao,ali jednostavno ne ide.Nakon svega pokusao sam modem pustit kao router u ppoe modu sa postavkama,ali ni tu nije bilo uspjeha.Najvjerovatnije nisam nesto pravilno narihta u modemu,jer koliko vidim ni kao router ne radi.Da li itko moze pomoci i pokusati pravilno objasnit svaku postavku modema i routera,ja jednostavno vise nemam kombinacija u glavi.A pomoc od t-coma nije ni vrijedna spomena.Bilo mko,ima li shemu sa postavkama za ta dva uredaja.
bubaloo je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2009., 21:32   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ajde podesi modem u Bridge mode (koliko znaš), postavi mu IP=192.168.1.1 i postaj sliku(e) postavki. Nezaboravi Save & Reboot pri podešavanju.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.03.2009., 20:32   #3
bubaloo
Registered User

Skuzaj,tek sam danas pogleda mail.Inace modem sam proslijedio prijatelju koji se nesto sitno razumi u mrezu.inace sinoc smo pokusavali spojit se8opet),resetirali smo modem na tvornicke-stavili mu adresu 192.168.2.1,stavili ga u bridge mod(i nista vise na modemu nismo mijenjali od tvornickih),router takoder resetirali,stavili adresu 192.168.2.2 stavili u ppoe mod,upisali sifru kor. ime od t-coma ukljucili dhcp.Zatim ih spojili zajedno,normalno iz lana na modemu u wan na routeru,u modem dsl kabel,iz routera kabel u comp i u router spojili switch sa jos par racunala.Lan normalno radi preko routera,ali internet ne radi.Inace u statusu routera vidim,da se pokusava spojit,ali ne uspijeva(connecting-disconected-connecting...).u statusu modema cak vidim brzinu moga interneta(15690 downstream i 758 upstream ili tako nekako),ali isto tako stoji adsl disconected.na zalost trenutno ti ne mogu posalti slike postavki jer d-linkovi nisu kod mene8prijatelj ih odnio kuci da pokusa se spojit od sebe).Inace,sifru i korisnicko ime sam 100% tocno upisa,u modemu nista nisam mijenja osim lan adrese i bridge mod,a u routeru sam samo postavio ppoe i upisao kor. ime i sifrui to je to.Znaci nisam cackao po postavkama(jesam prije ali nakon resetiranja na tvornicke nisam).Ako ima kakvu ideju bez slika postavki,ili sacekaj da se d-linkovi vrate.
Hvala na odgovoru.
Staro 25.03.2009., 20:38   #4
bubaloo
Registered User

e i zaboravih,na modemu sam iskljucio dhcp a u routeru ukljicio.Skolski.Pozdrav.
Staro 25.03.2009., 21:31   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Bez slika, javi frendu da postavi VPI=0, VCI=33, Encapsulation=LLC, QoS Class=UBR without PCR, pa javi rezultat.
Staro 25.03.2009., 21:40   #6
bubaloo
Registered User

Ok ,čujemo se ubrzo.večeras bi trebao bit ovdje pa se čujemo
Hvala još jedanput,
Staro 26.03.2009., 21:37   #7
bubaloo
Registered User

Evo postavki od modema(dsl-321b) u bridge modu.Kod prijatelja isto nije funkcionira,ali njegov modem u bridge modu sa mojim routerom radi(i kod njega i kod mene).

Staro 26.03.2009., 21:52   #8
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
To access the Diagnostic window, click the Diagnostics button in the Maintenance directory.
?
Citiraj:
Sve lampice na modemu gore osim sto lampica STATUS zmirka
Citiraj:
Status
Lights steady green during power on self-test
(POST). Once the connection status has been
settled, the light will blink green. If the indicator
lights steady green after the POST, the system
has failed and the device should be rebooted.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2009., 22:37   #9
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Sve si postavio kako bi trebalo. Jedino ti preostaje mjenjanje modulacije (trenutno na Autosense) na G.dmt (najprije ovo), ADSL2, ADSL2+.
Iskopiraj ovdje log pa možda prepoznam(o) šta ga mući.
Inaće ovo je već x to loše iskustvo sa novom serijom D-Link modema / routera.
Staro 26.03.2009., 22:48   #10
bubaloo
Registered User

Probacu i tu opciju,mozda bude nesto.Fala na pomoći.Ako ne bude šaljem i log,pa da vidimo.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.03.2009., 22:51   #11
bubaloo
Registered User

A ja mislija da je d-link bog za modeme.Dobra im reklama:-)
Staro 26.03.2009., 23:44   #12
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ili D-Link ili T-Koma pa ti sad traži tko je kriv.
Staro 27.03.2009., 01:04   #13
bubaloo
Registered User

Problem je bio u capability-trebalo je stavit kvačicu na SRA Enable.Radi trenutno ko sat.Fala na svemu.glupost ali eto,do te opcije nisam doša.Fala.
Staro 31.03.2009., 00:07   #14
bubaloo
Registered User

Evo da zaključim temu.nakon uspješnog spajanja,i par dana rada sa modemom i routerom,mogu samo kazat:savršeno.Veza stabilna i brza(ni jednom nije puknula, a sa nekoliko različitih bivših routera to je bila česta i iritirajuća pojava).Automatsko i jednostavno konfiguriranje prioriteta aplikacija i igara koje imaju izlaz na internet je za svaku pohvalu(otvaranje portova također jednostavno).Čak je i rebootanje uređaja prilično brzo ,a ne kao za neke uređaje kojima treba par minuta za reboot.Ima još par opcija sa kojima se treba poigrati i koje po opisu mogu bit vrlo zanimljive(gaming,gamefuel,routing...).Uglavnom za sada(ovih par dana) svaka pohvala za uređaje.
I još jedno veliko hvala Nikky-ju na pomoći.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno