|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
modem +router bridge+ppoe problem
Nabavija sam novi modem D-link Dsl 321b i router D-link DGL-4300 wireless gaming router.pokusavam spojit mrezu i to tako da modem bude u bridge modu, a router u ppoe modu(koliko cujem najbolje je tako).Modem sam i namjestio u bridge mode an router sam namjestio ppoe mod i postavke od ISP-a(t-com).No mreza jednostavno ne funkcionira(inace ima vise racunala u mrezi).LAN je Ok(naravno kad je router switch) ali na internet nema sanse.Sve lampice na modemu gore osim sto lampica STATUS zmirka.Pratio sam manual,nesto sam i sam pokusavao,ali jednostavno ne ide.Nakon svega pokusao sam modem pustit kao router u ppoe modu sa postavkama,ali ni tu nije bilo uspjeha.Najvjerovatnije nisam nesto pravilno narihta u modemu,jer koliko vidim ni kao router ne radi.Da li itko moze pomoci i pokusati pravilno objasnit svaku postavku modema i routera,ja jednostavno vise nemam kombinacija u glavi.A pomoc od t-coma nije ni vrijedna spomena.Bilo mko,ima li shemu sa postavkama za ta dva uredaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ajde podesi modem u Bridge mode (koliko znaš), postavi mu IP=192.168.1.1 i postaj sliku(e) postavki. Nezaboravi Save & Reboot pri podešavanju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Skuzaj,tek sam danas pogleda mail.Inace modem sam proslijedio prijatelju koji se nesto sitno razumi u mrezu.inace sinoc smo pokusavali spojit se8opet),resetirali smo modem na tvornicke-stavili mu adresu 192.168.2.1,stavili ga u bridge mod(i nista vise na modemu nismo mijenjali od tvornickih),router takoder resetirali,stavili adresu 192.168.2.2 stavili u ppoe mod,upisali sifru kor. ime od t-coma ukljucili dhcp.Zatim ih spojili zajedno,normalno iz lana na modemu u wan na routeru,u modem dsl kabel,iz routera kabel u comp i u router spojili switch sa jos par racunala.Lan normalno radi preko routera,ali internet ne radi.Inace u statusu routera vidim,da se pokusava spojit,ali ne uspijeva(connecting-disconected-connecting...).u statusu modema cak vidim brzinu moga interneta(15690 downstream i 758 upstream ili tako nekako),ali isto tako stoji adsl disconected.na zalost trenutno ti ne mogu posalti slike postavki jer d-linkovi nisu kod mene8prijatelj ih odnio kuci da pokusa se spojit od sebe).Inace,sifru i korisnicko ime sam 100% tocno upisa,u modemu nista nisam mijenja osim lan adrese i bridge mod,a u routeru sam samo postavio ppoe i upisao kor. ime i sifrui to je to.Znaci nisam cackao po postavkama(jesam prije ali nakon resetiranja na tvornicke nisam).Ako ima kakvu ideju bez slika postavki,ili sacekaj da se d-linkovi vrate. Hvala na odgovoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
e i zaboravih,na modemu sam iskljucio dhcp a u routeru ukljicio.Skolski.Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Bez slika, javi frendu da postavi VPI=0, VCI=33, Encapsulation=LLC, QoS Class=UBR without PCR, pa javi rezultat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Ok ,čujemo se ubrzo.večeras bi trebao bit ovdje pa se čujemo Hvala još jedanput, |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
To access the Diagnostic window, click the Diagnostics button in the Maintenance directory. ? Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Sve si postavio kako bi trebalo. Jedino ti preostaje mjenjanje modulacije (trenutno na Autosense) na G.dmt (najprije ovo), ADSL2, ADSL2+. Iskopiraj ovdje log pa možda prepoznam(o) šta ga mući. Inaće ovo je već x to loše iskustvo sa novom serijom D-Link modema / routera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Probacu i tu opciju,mozda bude nesto.Fala na pomoći.Ako ne bude šaljem i log,pa da vidimo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
A ja mislija da je d-link bog za modeme.Dobra im reklama:-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Ili D-Link ili T-Koma pa ti sad traži tko je kriv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Problem je bio u capability-trebalo je stavit kvačicu na SRA Enable.Radi trenutno ko sat.Fala na svemu.glupost ali eto,do te opcije nisam doša.Fala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Evo da zaključim temu.nakon uspješnog spajanja,i par dana rada sa modemom i routerom,mogu samo kazat:savršeno.Veza stabilna i brza(ni jednom nije puknula, a sa nekoliko različitih bivših routera to je bila česta i iritirajuća pojava).Automatsko i jednostavno konfiguriranje prioriteta aplikacija i igara koje imaju izlaz na internet je za svaku pohvalu(otvaranje portova također jednostavno).Čak je i rebootanje uređaja prilično brzo ,a ne kao za neke uređaje kojima treba par minuta za reboot.Ima još par opcija sa kojima se treba poigrati i koje po opisu mogu bit vrlo zanimljive(gaming,gamefuel,routing...).Uglavnom za sada(ovih par dana) svaka pohvala za uređaje. I još jedno veliko hvala Nikky-ju na pomoći. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|