|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Problem do problema sa konfom :(
Dakle iman: ASUS P5Q Pro Corsair Dominatore 2gbx2 HD4870 512MB Ddr5 Corsair TX 650W Napajanje E850 Procesor... 3x640GB WD AAKS (modeli) Dakle novi sam pc kupio prije nepunih 4-5 mjeseci, sve je radilo kao po loju, sve letilo, sad odjednom mi iz cista mira nece da se dignu widnowsi, tj krenem ih reinstalirat uspijem ih dignut stavim nove drivere padne sistem tj ne mogu ga dignut monitor samo blinka a slike nema... Onda opet sve nanovo, vratim sve, stavim Last XP v20 koje su radile savrseno, stavim stare original drivere od kartice i opet slika na monitoru se pokazuje cudno tj. nekad mi krene dignut winxp nekad samo nakon ucitatavanja komponenti u biosu stoji i samo se izgasi i kao da se upali screen saver, kartica graficka nekad 'razleti' odjednom sama od sebe, primjetio sam da se nikad sistem ne digne kad ne cujem jedan PIP zvuk iz konfe, onda mi se sad odjednom srusio u sred rada od kad sam ga uspio dignut i restartao sam i pao u tu komu, nece da se nakon restarta upali, novi su windwsi ,dakle fresh instalacija, driveri isti kao prije koji su provjereno radili.... Jedino sto sam napravio je da sam pospajao tj odspojio HDD-ove i ostavio samo 1 da radi misleci da nije neki krepao, pa opet isto...makar mi preporucite neki dobar soft da vidim kondiciju HDD0-ova, spojeni su sva trojica sad...sve kao prije... Onda kad sam otvorio kuciste primjetio sam da je Saphire Radeonka HD4870 vrlo topla, dakle da ne kazem uzarena, radi ventilator na njoj, vrti i gasira se sam, ima li neki program da vidim stanje kartice, temperaturu? Da je ispitam, jer iman osjecaj da je nesto do nje makar mozda i grijesim... Dakle dajte neki soft koji moze gledat stanja pcA opcenito i mozda sam otkrit problem, sve je pod garancijama, ali me strah da necu otkrit sto me muci i onda da cu ovim silnim RESTARTIMA unistit neku komponentu a sve su dosta vrijedne, ![]() ![]() Helpajte i pisite jer stvarno me zabrinjava, a krajnja mjera ce bit uzet Foto aparat i poslikavat sve kako ustekajem nakon sto ga rastavim cijelog skroz na skroz ![]() ![]() Najgora stvar od svega je sto mi stara kanturina koju sam mjenjao radi vremena radi i dize se bez problema jer sam sumnjao i da nije do monitora, stavljao analogni i digitalni kabel, ma sve zivo i evo opet zeza, jesu mozda HDDovi krivi puni su 2 do cepa ovaj instalacijski tj sistemski nije... Uf... ![]() edit: Imao sam i dva plava ekrana prilikom instalacije windowsa tocnije prije pocetka kao nekakav update koji mi se pojavio prilikom prethodne instalacije kad sam sve bio zavrsio, ponadao se da je problemu kraj, idem instalirat ASUSOVE driver i medju njima ima prvi dio UPDATE bios, nisam to htio al je samo krenulo instalirat zablokalo i nakon toga sam jedva jedvice instalirao windowse pokusavajuci 10 verzija itd itd...uglavnom polomio sam se i prepao. Mozda nije dobar update biosa, kako se radi update biosa jel zajebano i ocu opet morat nakon toga cijeli sistem dizat? Bi li to bilo rjesenje mozda citao sam malo po forumu drugim ljudima probleme, temp graficke, ovaj biosov update, dignut bateriju sa maticne i refreshat ga (ne znam naziv pojma) driveri graficke isl problemi manje vise sam znam a nisam siguran da sam dobro odradio tj da nije nesto opasno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Probaj instalirati TuneUp 2009 glede pregleda sistema te probaj popraviti s njegovim opcijama.Probaj iskenirati kompletni sustav(možda neki nametnik se uselio(Nod32,Kaspersky,Avira i sl.) onda Ad-ware-om Spybot-om,Malwarebytes-Anti-Malware-om i SmithfraudFix-om. Instaliraj i Everest da imaš kompletan uvid u sistem. Hard pregledaj sa HD tune-om. Sretno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
What is this author disclose ![]() Ovo dođu kao neki sati engl. jezika još ču morati nači prevoditelja ![]() ![]() Bolje da si mu poslao knjigu i riječnik. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|