|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() ![]() Evo situacija je ovakva, nakon dugo traženja zamijenih svoj stari athlon64 3200+ sa dual-core athlonom X2 4600. Ploča je socket 939 nforce3 ultra, a grafa agp (zloglasna ATI radeon hd2600XT). Nakon friške instalacije Viste 32-bitne krenem na instalaciju drivera za grafu u agp verziji naravno i BSOD. Uspijem promijeniti na advanced power management i pokrenem drivere, ali skužim da mi proc. radi samo na jednoj jezgri. Kad god vratim vistu sa hardwer abstract layerom na dvije jezgre, grafa me odkanta i javlja code 43 i naravno nakon restartanja BSOD. Znam da su problem nforce3 chipset driveri i gart driver za AGP pa me interesira jeli netko uspio zaobići taj problem nekakvim rješenjem ili modanjem drivera za xp ili tako nešto. Ili da se rađe vratim na XP i iskoristim dvojezgrenu mrcinu i grafu koliko mogu dok ne skupim pare za nekaj bolje. Svaka pomoć je dobro došla ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
iskreno, ja bi to sve prodao dok jos drzi full dobru cijenu, i uz omanji dodatak presao na am2 tipa asrock-icu 780gxe + 7750 x2 + 2gb rama. za pocetak se furao na integriranoj ako nebi imao za graficku, ili uzeo nesto tipa od HD4670 pa nadalje.......... samo moje stajaliste, jer se podosta isplati ovo sto sam napisao. ili se vratio na xp, ionako ne znam koji su to vazniji dobitci da se isplati zaebancija sa driverima........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
ATI 2xxx agp verzije imaju poprilične probleme sa driverima koje mnogi nisu uspjeli riješiti. Naiskreniji savjet ti je dao kolega burko. AKo baš želiš zadržati postojeću konfu, moj savjet bi ti bio da si nabaviš n(e)vidijinu grafu.
![]() |
#4 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ja dan danas imam na WinXP Gigabyte MBO sa nF3 ultra, A64 3800+ X2 i nVidia 6800LE AGP koji tako rade već 1.5-2 godine. CoD4 radi solidno na 1440x900 sa malo nižim detaljima i još sam i server (Mali Mačići) za ukupno 6 igrača. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Da mislim da ću ipak gurati na xp-u dokle ide ili dok se nVidija ne udostoji napraviti nove drivere za gart (AGP)jer ovi u visti su za k..... ! Najviše me boli to što su na stranici od nVidije napisali prije izlaska viste da će nforce3 čipset u potpunosti biti podržan, a sad se svi prave mutavi. Jer da sam to znao uzeo bih bez razmišljanja nforce4 i sad bi imao i jebenu grafu i stabilan čipset za vistu za malo para. Što se radeona tiče i agp-a svaki driver do sada na jednojezgrenom athlonu64 je bio u redu i igre su mi bile sa detaljima predobre, jer inače nisam baš jedan od onih da mi je potrebna full visoka rezolucija da bih bio zadovoljan. Hvala vam na savjetima, ionako sam bacio oko na ovaj Phenom II 940 i nove ploče od GB ili Msi-a sa ddr2 koji je full jeftin. Zadnje izmijenjeno od: Radeon28. 10.03.2009. u 20:34. Razlog: dodatak ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|