|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Problem s nečime, a nemam blage čime
Ciao evo imam problem sa kompom nemam pojma wtf... stavio ja vistu ili xp komp me se freeza probo sam 20 razlicitih instalacija sa drugih cd-a skino na novo itd...cak i moj genuine xp home to radi! odjednom se smrzne! skino sam memtest86 (pisalo je da nemoze se sva memorija testirat jer ima 4gb) pustio sam extended test da radi 5 sati i vise i 0 errors! nema problema sa njom ok ram nije pretpostavljam... stavim drugu plocu isto sranje ok nije ploca valjda... HDD formatiram sa seagate toolom a u HDDove najvise sumnjam! 1 formatiram drugog iskljucim i instaliram vistu i nece mi poslje u biosu HDD prikazat uopce ne ramijem zasto! ok promijenim sata kabel tj sa 3 razlicita sam probo! ok prikaze se i hdd ponekad nije kabel kriv... prikazu se oba 2 hdda u windowsima i pise device is working normaly i to oba 2! ok mozda je napajanje! ali kad bolje razmislim nije jer sad mi nije 8800GTX unutra sa kojom sam preso cijeli Crysis pa ne vidim zasto bi sad jelo govna kad koristi jos manje! ok nije napajanje... ostaje procesor amd athlon 6000+ x2 skino sam neki tester i radi normalno testira ko veliki! da nije FLOPPY koji nisam ni usteko unutra lol??? ![]() HELP nemam pojma wtf se desava! EDIT: Pokreno sam sad prime95 i radi vec oko 20 min bez problema.... CPU 100% i 1.65 GB Ram... cpu temp Core 1- 49 core 2 - 45 TEMP HDD - 200GB seagate - 26c* HDD2 500GB seagate 26c* (fan puse direknto na njih...) Temp mi se cine normalno ko uvijek... Zadnje izmijenjeno od: Saljy. 07.03.2009. u 12:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
meni se to znalo desavati kad sam imao los ventilator (hladnjak) na procesoru. Inace sav hardware koji se nalazi u kucistu prilikom instalacije se testira na 100%. tako da ti moze biti svasta. Probaj sa vadjenjem ramova prvo (plocicu po plocicu), onda zamjena diska, a i pogledaj da li se stvarno dobro hladi CPU. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a zapravo i je. Puno puta sam tek kod instalacije skuzio da postoji neki problem s hardverom koji se inace ne pojavljuje (ili se pojavi na taj nacin da ni ne skuzis sto je a onda je sve ok mjesecima pa i zaboravis na to). Recimo, zadnja dvd przilica je odjebala karijeru iako je naizgled radila dobro. No BSODovi kojih prije nije bilo s njom spojenom kod instalacije su mi bili dovoljan znak da je popizdila i da je vrijeme za novu ![]() Nestabilni OC ce se cesto pokazati isto kod instalacije. Ne nestabilan u smislu "rusi se nakon 20 sati primea" nego onaj zbog kojeg ce ti se tu i tamo igra srusit ili aplikacija prestat radit a ti ces to pripisati bugu u istoj. Tako je i RAMom. Koliko je samo ljudi ovdje tek kod instalacije win shvatilo da postoji neki problem u konfi. Mislim, imali su oni problema i prije toga, vecina ih je reinstalirala win nadajuci se da ce se rjesiti nekih gremlina ali su tek kod problematicne instalacije win dosli ovdje plakat i na nagovor drugih testirali ram i shvatila da stvarno nesto ne valja s njime. n E v E n je to malo pogresno napisao, dalo bi se shvatiti da se komponente stvarno nesto posebno testiraju sto naravno nije tocno. Ali da je kanta pod odredjenim pritiskom pod kojim ce se sklonost pucanju gotovo sigurno pokazati....to stoji. al to sve s ovim problemom nema veze jer koliko sam shvatio instalira on OS normalno, zamrzava kasnije. Obicno bi to znacilo nesto softverski, s temperaturama ocito problema nema. Nego, kad sam vec spominjao optiku....sve je mjenjao osim nje. Ja bi krenio odatle, cisto da i nju eliminiramo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|