|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Problem simetrije u 16:9 formatu
Pozdrav! Molio bih pomoč. Ne mogu u niti jednom crtačkom, Cad ili 3d programu dobiti simetrične geometrijske oblike. Kružnice su jajolike (horinzontalno ili vertikalno), ne mogu napraviti jednakostraničan trokut i sl. Softverski su oni simetrični (po zadanim mjerama) ali vizualno - ne. Probao sam sve rezolucije u display propertiesu i hertz-ažu. Ne ide. U NVIDIA panelu također ništa ne pomaže. Kontrole na samome monitoru - ništa. Odnosno sa svim tim opcijama mogu mjenjati format slike na monitoru ali ne mogu dobiti simetriju u programima. Imam NVIDIA Geforce 6800 GT (256 MB) + Philips LCD, 200 XV, 21", Wildscrean. Pretpostavljam da je problem zato što je sam monitor izdužen. Jel mogu to kak narihati da mogu normalno crtati? Neki program? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Mislim jedino sa 5:4 monitorom da bi ti to radilo kako treba.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
to se jedino moze dogodit ako si stavio rez. pogreshnog omjera npr. 1280x1024 na monitoru native rez. 1680x1050 i sl. @ubleha - stvarno mi nije jasno kako to da nemoze dobit kruznicu na widescreenu. kruznica je kruznica |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li rezoluciju desktopa postavio na nativnu rezoluciju LCD-a?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Na nativnoj je (1680-1050) a probao sam i sve druge. Na nativnoj mi je kruzžnica jajolika-vertikalno a na drugim rezolucijama jajolika-horinzontalno. Ako vizualno modeliram simetričan oblik onda on po mjerama nije simetričan. Ako ga modeliram po mjerama onda nije vizualno simetričan. Ako rotiram kružnicu oko njezinog centra ona se rotira ali je jajolika. Jednakostraničan trokut, kvadrat kada ih modeliram vizualno simetrične onda se ne rotiraju iz središnjice, več oko neke druge osi. Zato jer su po mjerama onda nesimetrični. Ta nesimetrija nije uočljiva dok su objekti mali. Kad se uvečavaju jajolikost je sve veča. Bojim se da je ovoj format monitora predviđen za filmove i igrice. Hvala na odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
http://www.practicalmachinist.com/vb...d.php?t=151443 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
stvarno ne znam kak se to tebi dešava meni na 20'' 16:9 (1680x1050), 24'' 16:9 (1920x1200) i 32'' 16:10 (1360x768) sve izgleda kako treba btw pod monitor vjerojatno misliš na 200XW 20''
![]() |
#9 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Možda je problem u softveru i njegovoj konfiguraciji. Možda se modeliranje vrti u drugoj rezoluciji? Prvo, na netu nađi primjer kružnice i vidi da li je ispravno prikazuje u browseru, a nakon toga otvori cad soft i pogledaj u opcijama da li ti možda njegov engine ne vrti drugu rezoluciju (recimo ako si imao 4:3 monitor prije ovoga i ako je podešen taj aspect).
![]() |
#10 |
Moderator
|
nek skine Ntest i vidi kakva je geometrija http://majorgeeks.com/download.php?det=960
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Hvala svima. Probam to sve sutra pa javim. ![]() |
![]() |