|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Wireless LAN USB adapter
Uzimam od slijedecg mjeseca wireless ruter i brzinu 8 kbps i sad dijelio bi vezu sa jos jednim racunalom na udaljenosti nekih 20-ak metara vise-manje,moj ruter na prozoru njegov usb na prozoru znaci "gledaju se" nema zidova nikakvih prepreka i sad me zanima dali ce racunalo koje se soaja preko usb-a moci primiti svih 8kbps recimo ako ja ne uzimam nista dakle dali ce moci skidati na 8,postoji li neka blokada ili ovisi o udaljenosti ili sto god vec ja neznam pa pitam one koji znaju. Molim vas da me savjetujete na temelju mog primjera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
naravno da brzina veze ovisi o udaljenosti i o kvaliteti signala,ali ako stvarno nema nikakvih prepreka susjed bi trebao ostvarit brzinu od cak "8kbps" ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
ja ipak preporučam wlan karticu sa odvojivom antenom, ako se radi o stolnom računalu, i onda između kartice i antene staviš nekakav produžni kabel, i tutneš antenu da ti stoji vani...i to mora radit bez problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
ma to je za mene i curu,ona zivi prekoputa pa desno ![]() 20-ak metara. prepreka nikakvih apsolutno osim mozda roleta i staklo ![]() cuo sam za kartice sto pricate ali nisam bas pri lovi sad vec sam u svasta ulupo a usb sam dobio gratis uz njezino racunalo pa bi makar neko vrijeme ostavio to dok ne uzmem karticu sa odvojivom antenom kako je darQ rekao. I ne postoji sansa da koristimo kabel,nemogu ga bacit preko ceste ![]() Eto stvarno sam pitao vec mnogo mnogo ljudi i svi su podvojeni neki kazu valjat ce neki kazu nece,a valjda ne preostaje drugo nego pricekat do 01.03 pa vidit.javit cu vam! Ako netko stvarno zna,testirao je ili nesto neka javi! jos jednom ukratko 2 stolna racunala,udaljenost 20 metara apsolutno bez ikakvih prepreka. ...eo malo surfam i gledam adaptere i vidim usb adapter ali sa antenom,sastrane ima antenu?? to nisam jos vidio? dali je to isto kao kartica? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne, kartica se stavlja u kompjuter i obično ima bolji prijem signala od usb sticka. Da ne govorim koliko su ti stikovi bugoviti. Meni i frendu je stik paralizirao komp nakon 5min surfanja. Uzeo sam polovnu PCI karticu od drugog frenda i od onda nemam nikakvih problema.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
samo da napomenem da se ja sa sa dlink dwl g-520 karticom spajam kroz tri zida,10 metara na 10% signala i jos skidam 1Mbps.jednom sam se spajao na free-ipl hot spot 80 m udaljenosti(druga zgrada) kroz zid,surfao sam ko na dial up-u,ali je islo. ako je vidljivost izmedu ap i wlan kartice omogucena, 20 m ne predstavlja problem.jedini problem moze predstavljat jeftini usb adapter. ako vec uzimas usb adapter uzmi onaj sa vanjskom antenom (sto ruzniji to bolji ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
sto ruzniji to bolji ... ![]() ma radi se o tome sto sad nemam love apsolutno nist,previse sam vec ulupo. a dobili smo usb gratis pa me samo zanimalo hoce li moci tih 8 kbps , samo to,a sad cim dodu slijedeci novci odma ide kartica to sigurno, u biti nisam ja ni znao za to ali sva sreca sto vi znate ![]() hvala vam za to. ali kako rekoh samo mozda mjesec-2-3 ovisi koliko da nekako drzi. ali koliko sam uspio skuzit ako ne svih 8kbps bar priblizno hoce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|