|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pitanje u vezi HDD-a
Evo vako imam problem oko hdd danas mi je odjednom prilikom resetiranja počelo javljati bsod i više ni dabi dignuo sustav pomislio sam da je win ili memorija ali ništa od toga jer mi ne da više instalirati vistu, XP hoće u kompjuteru mi je sve spojeno na sata (2*HDD i 2*pržilice). HDD sam testirao sa wd life guardom i izbacio mi je samo jedan eror da li se može kako to popraviti ili zaključati. Trenutno mi je sustav na drugom malom hdd. Da li netko zna o čemu se radi i šta mi je raditi jel sigurno onda ga koristiti i spremati podatke u njega |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
sto pise na ekranu kad dobijes bsod? sto se desi da ti neda instalirati vistu? kakvu je gresku javio wd life guard?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
onda tako i napravi jer prema ovome sto si napisao hard disk failure is imminent
![]() |
#5 |
Premium
|
uspio sam dignuti vistu tako da ti ne mogu reći za instalacijsku grešku i bsod ali na life guardu (code 0225 Too Many Errors Found) ako sam dobro skonto pošto ne znam engleski otišao je u pizdu materinu (Error count reached a threshold value. There are too many errors detected on this drive to be repaired. Replace the drive.) Ako je otišao da li ga mogu koristiti kao storage i usput kolike su garancije na hdd moj nema još 2 godine |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ne znam u kakvom je stanju hard disk.Ali ako SMART ( stvar u hardu koja prati zdravlje istog) kaze da je proso threshold (granicu do koje se tolerira) onda valda je gotovo sa njim i vise nikako nije pouzdan za snimanje podataka.
![]() |
#7 |
Premium
|
Taman kad sam mislio ubosti novu memoriju i bolji hladnjak sad mi se javi ovo.Vjerojatno to ne bi saznao još dugo da nisam prije tri dana instalirao vistu u AHCI modu a dosad je uvijek bilo u IDE, možda nema veze s tim ali činjenica je takva.Jedno glupo pitanje da li može taj SMART otići i kojim alatom mogu još testirati hdd da vidim u kakvom je stanju i da znam što mi je raditi s njim |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |