Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.02.2009., 23:26   #1
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
(riješeno) Problem sa slikom - otišla grafička?

generalni problem - slika i monitor se gase svakih 5 sekundi. sekunda manje više uz smrzavanje računala na par sekundi.

ako se upali komp i ne dira miš, slika ok, ali čim se pomakne miš i tipka po tipkovnici slika nestaje a ekran se gasi.
sam logo kod bootanja xpa je malo nepravilno iscrtan. nisu nikakvi virusi u pitanju jer sam komp očistio od sve gamadi sa spbot i nod32.
probao sam pokrenuti komp sa acronis bootable media cda, ali program se nije htio pokrenuti nakon odabirea acronis trueimage programa iz menija. samo su se iscrtale zelenoplavozute crte po ekranu...
ni reinstalacija vga drivera nije pomogla
konfiguracija je sljedeća:
mb: gigabyte ga-m55s-s3
amd athlon 64 x2 4000+
vga: 7600gs
ram: 1gb ddr2 kingmax

screenshotovi:

reinstalaciju xpa ću pokušati sutra. isto ću i sutra provjeriti grafičku u mojem kompu….

Zadnje izmijenjeno od: jollyb. 13.02.2009. u 23:42.
jollyb je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2009., 13:10   #2
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
probaj ubacit drugu graficku unutra, a ovu probaj na nekom drugom kompu
maX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2009., 13:31   #3
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Citiraj:
Autor maX Pregled postova
probaj ubacit drugu graficku unutra, a ovu probaj na nekom drugom kompu
napravio to. moja grafa radi bez problema na tom kompu (7300gt)
problematična 7600gs u mojem kompu radi normalno bez gašenja (samsung lcd 22" t220 i crt 17" 755dfx ), ALI logo xp je sheban kod bootanja. to je jedino ostalo od problema u mojem kompu

ovdje se ne vide dobro isprekidani logo. crne okomite crte su jače izražene uživo i kroz boje logi i bijeli tekst

Zadnje izmijenjeno od: jollyb. 15.02.2009. u 13:43.
Staro 15.02.2009., 13:50   #4
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
probaj malo smanjiti taktove na 7600gs, mozda pomogne. ali mi se cini da nesto rikava na njoj, pogotovo ako na obje konfe zeza.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2009., 14:03   #5
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
probaj malo smanjiti taktove na 7600gs, mozda pomogne. ali mi se cini da nesto rikava na njoj, pogotovo ako na obje konfe zeza.
ne bih znao kako to napraviti :/ ali kad sam ju vadio iz problematične konfiguracije, bila je dosta vruća, nisam mogao ju ni držati za kuler, a ništa se nije posebno radilo na njoj komp bio u idle
ima ovakav pasivni kuler na sebi:

Staro 15.02.2009., 14:30   #6
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

heh, pasivka..... postoji mogucnost da je slika poseremecena zbog pregrijavanja memorije, procesora ili necega. svakako probaj staviti neki 80-120mm ventilator ispod pasivca, pa upali komp i pokreni neku igru ili nesto da se malo optereti graficka. ako nestanu problemi, znas da je problem bila temperatura. jedino sto je mozda memorija dobila po piksli pa rikava, onda ni hladenje nece pomoci.

a za taktove, skini riva tuner i smanji taktove grafickoj. automatski ce se manje grijati, a mozda i nestane problem sa slikom jer se manje opterecuje.

Staro 15.02.2009., 16:54   #7
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Citiraj:
heh, pasivka..... postoji mogucnost da je slika poseremecena zbog pregrijavanja memorije, procesora ili necega. svakako probaj staviti neki 80-120mm ventilator ispod pasivca, pa upali komp i pokreni neku igru ili nesto da se malo optereti graficka. ako nestanu problemi, znas da je problem bila temperatura. jedino sto je mozda memorija dobila po piksli pa rikava, onda ni hladenje nece pomoci.

a za taktove, skini riva tuner i smanji taktove grafickoj. automatski ce se manje grijati, a mozda i nestane problem sa slikom jer se manje opterecuje.
bez isprobavanja rada grafičke s ventilatorom, je li ovo dovoljan razlog da se grafička odnese u vemil na servis?
Staro 15.02.2009., 17:26   #8
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Autor jollyb Pregled postova
bez isprobavanja rada grafičke s ventilatorom, je li ovo dovoljan razlog da se grafička odnese u vemil na servis?
ima garanciju? ako ima jos vazece garancije, mislim da bi trebao odnijeti. jer tesko da se dogadaju na dvije razlicite konfiguracije problemi sa istom grafickom, a da druga radi skroz normalno.

ako si mislio na servis, da ju oni poprave, nemoj.

Staro 15.02.2009., 17:43   #9
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Citiraj:
ima garanciju? ako ima jos vazece garancije, mislim da bi trebao odnijeti. jer tesko da se dogadaju na dvije razlicite konfiguracije problemi sa istom grafickom, a da druga radi skroz normalno.

ako si mislio na servis, da ju oni poprave, nemoj.
ima garanciju, i mislio sam odnijeti u vemil da mi daju drugu ispravnu tj, reći ima da je grafa neispravna a oni neka riješe problem kako god znaju

hvala na pomoći
Staro 15.02.2009., 18:07   #10
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
da, ali si napisao da je na tvojem kompu sa tom 7600GS jos jedino od problema ostao sjeban logo...
zbog toga ti nece dati drugu karticu ako prolazi sve benchmarke bez problema na tvom kompu
maX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2009., 18:41   #11
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Citiraj:
Autor maX Pregled postova
da, ali si napisao da je na tvojem kompu sa tom 7600GS jos jedino od problema ostao sjeban logo...
zbog toga ti nece dati drugu karticu ako prolazi sve benchmarke bez problema na tvom kompu
hm da...
ali cijeli komp je kupljen kod njih (po komponentama) pa ću im odnijeti cijeli komp, pa neka provjeravaju cijeli komp. ionako je sve još pod garancijom, pa neka otkriju u čem je stvar.

EDIT: nisam se sjetio da provrtim benchmarke, niti nemam sad vremena da opet rastavljam si komp. koje benchmarke da provrtim kad stignem?
Staro 28.02.2009., 21:16   #12
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

problem riješen:
u svoj komp sam stavio samo grafičku bez driver (jer mi je radila bez njih) čim sam stavio drivere da radim benchmark, problemi su se počeli javljati i u mojem kompu
odnio sam karticu u vemil, i za tjedan dana dobio drugu (zotac 9400)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno