|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
(riješeno) Problem s Gigabyte pločom
Moj problem je slijedeci- Kupio sam ploću Gigabite EP43-DS3L, procesor E8500, ram memoriju DDR2 i Grafićku Radeon HD 4650 Nakon kaj sam to složio, instalirao Windovs xp, drivere od ploće i grašićke bilo je sve OK. Nakon toga je komp bio ugašen preko noćo, a drugo jutri tj, danas se komp neda upaliti, zapravo kad stisnem gumb za paljenje Na monitoru se prvo pojavi reklama od gigabite pliće što je valjda normalno, onda se ćuje kratak bip iz PC speakera, nakon toga se ekran zacrni, opet se pojavljuje ona (slika) tj. reklama od ploće, pa se ćuje bip kratki i tak u krug u nedogled. Jel je ploća u kvaru ili što? Ne dođe ni do bios-a, do nićeg. Ako restartam bios onda mi ponudi neku opciju ak hoću da nastavi toot-at i tada se odjednom podignu Windovsi, no nakom restarta, sve ne radi po starom ![]() Kaj da radim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. dok se sistem diže, lupaj po tipki Del da uđeš u BIOS. Tamo negdje nađi opciju da makneš Gb logo (prozuji po manualu) jer ti se možda nešto napiše, a ti to ne vidiš zbog toga. 2. napravi update BIOS-a. Skini najnoviji BIOS i program @BIOS. U toku bootanja (tzv. POST), lupaj po F8 tipki i odaberi Safe Mode. Instaliraj program @BIOS i pomoću njega flashaj BIOS (može biti i na usb sticku). Vodi računa da na sticku bude raspakirani file (odzipaj ga) od BIOS-a. 3. napiši ostatak konfe u 'Moj komp' uključujući i napajanje
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Nisam pitao za instrukcije iz Hrvatskog, već za pomoć oko računala, no ak je tebi sad lakše, imamo jedan problem manje!!! Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 08.02.2009. u 15:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#6 |
Registered User
|
Mozda ovo pomogne http://forums.tweaktown.com/f69/giga...ot-loop-28905/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
UNDERTAKER
Datum registracije: Feb 2009
|
Prilikom montaže vrlo vjerovatno statički elektricitet je izgorio jednu ili više komponenzi može bit grafa ili ploča , to se još zove ne montiraj sam ako nezneš pogotovo stvari koje su nove znači kada montiraš bilo koju novu komponentu nikada nemoj rukom dirati drugu ili samom komponentom dirati bilo što unutar računala pogotovo napajanje ili hladnjak!!! električari to zovu struja pražnjenja!!!! Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 10.02.2009. u 21:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
Da tak se i meni ponaša, no skužio sam da ako jedan modul radne memorije izkopćam da je onda sve ok. Pojedinaćno rade dobro no u paru nikako. Nadam se da će nadogradnja bios-a pomoći? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Skoro svaki puta kada me neka Gigabyte-ica tako zezala, je flash BIOS-a pomogao. Nemaš kaj izgubiti, izvadi jedan stick i flashaj, pa vrati drugi.
![]() |
#10 |
Registered User
|
Ako nepomogne novi bios, probaj rucno unjet sve letacije, one u prvom meniu i one u advanced. Koliko je plocica rama unutra? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
To je mozda uzrok problema evo linkova http://www.tomshardware.com/forum/25...ds3l-post-help http://forums.tweaktown.com/f69/prob...87/#post256049 Najbolje je pogledat na gigabytovom forumu ( drugi link) , puno je tema za 2*2 i vise rama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ak novi BIOS ne pomogne moguće da je jedna od memorija u banani...a kad smo kod toga-koja je ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Riješio sam problem. Vratio sam ploću u vemil i kupio intelovu u drugom dućanu. Radi bez greške. Gigabite je fakat sxxxx!!! Nikad više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
Iako je slučaj "riješen", moram primjetiti da imam isti problem sa x38 chipsetom, isto baš na defaultnim (iliti:auto) postavkama. Gigabyte je nešto gadno zeznuo po tome pitanju... Daklem, problem sam riješio- overclockom. ![]() I sada ništa ne "štuca"...ploča stabilna. Ali, ipak, žalosno je da to nisu riješili niti sa novijom revizijom chipseta... Nadam se da X58 bebice neće patiti od ovoga propusta sa strijom braćom... |
![]() |
![]() |
#16 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Mislim da je tu problem sto neki RAMi rade na 1.8V a neki i na 2.3V, nadalje kvaliteta RAMa i nacin kupovine(odjednom 2 ista ili naknadno) itd.... utjece na stabilnost, recimo da ja jedini slucaj di RAMi nisu htjeli uopce radit zajedno su Corsair i Corsair, i kad se u BIOSu namjese latencije i naponi sve radi do BSODa koji moze nastupit odma a moze i nakon par dana. Najbolje je kupit RAME u setu atestirane za DC kolko got to marketinski zvucalo. PS Dosta ljudi misli da svi rami od jednog proizvodjaca moraju radit sa svim drugim ramima od tog istog proizvodjaca sto naravno nije slucaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
Heh, moji rami su bili iz iste serije, čak su i nosili istu oznaku (supertalent cl4 serija 9655 ili 9665, nebitno ali bili su isti 100%), bio na reklamaciji u Ve-Mil-u, čovjek kaže da kod njega sve šljaka, ali mi je "savjetovao" da ipak srežem broj modula (hehe, a zašto ako je sve ok?). No, nije mi naplatio ništa, meni se nije dalo zezati pa sam kupio muškinčiće PC 8000 2x2 gige (onaj standardni kit iz iste su kutije, tako da...) I...isto, brate ![]() E onda sam malo kloknuo i stvar proradila otprve. I sa jednima, i sa drugima... A taj Supertalent uredno odrađuje posao u jednoj asusici, i to na sva 4 utora, tako da ti argumenti baš i ne stoje...ili, da budem precizniji: moguće je da je kod nekih razlog i ovo o čemu ti govoriš, ali ovdje je riječ o nečemu drugome... No, dobro, ja svoju Gigabyte-icu previše volim da bi me takve "banalnosti" odbile, makar je problem prebrutalan za manje iskusne usere, to vjerujem, i nema opravdanja za GB... Ali to je samo moje mišljenje, ofkors ![]() Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 16.02.2009. u 21:47. |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
i onda me pitaju zasto mrzim gigabyte. A nisam manje iskusan user, samo ne volim da me komponeneta jebe za moje pare ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|