Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.02.2009., 00:05   #1
Beast222
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
E6550 čudan problem

Pozdrav svima! Iako svakodnevno pratim teme na PCE-u, nisam bas forumski tip, pa sam se tek sad uclanio, da pokusam od vas dobiti kakav savjet i pomoc oko jednog bizarnog problema.

Dakle, konfiguracija je E6550, MSI P35 platinum ploca, 2x1gb apacer DDR2 800mhz, x1950gt 512mb graficka, diskovi sata2, 160gb, monitor LG 19" fantasy. Kad radi, radi odlicno, bez zamjerki, ali kad ne radi, onda se desava sljedece:

1. scenarij - upalim kompjuter, ventilatori se vrte, disk krcka, sve najnormalnije osim sto se ne pali monitor, odnosno nema slike. Reset ne funkcionira, kad ga ugasim i ponovo upalim, sve radi najnormalnije i pali monitor. Ovo se desava recimo svakih par dana, bez nekog pravilnog razmaka i totalno nasumicno, nekad po prvom paljenju, nekad radi cijeli dan, i pri prvom resetu ili restartu se pojavi.

2. scenarij - kompjuter radi satima, sve najnormalnije, odjednom nestane slike na monitoru, sve ostalo radi. Reset i slika se ponovo pojavi, bez greske. Nekad radi danima da se ovo ne pojavi, a nekad svakih par minuta.

Pokusao sam sve, isprobavao sa razlicitim procesorima, memorijom, grafickim karticama i ponasa se jednako. Onda su mi rekli da je moguce da je procesor otisao pa su mi zamjenili i dali novi, uz napomenu da obavezno promjenim napajanje. Uzeo sam fortrona od 400w, i s novim procesorom, ali ne pomaze, isto se desava. Isprobao sam sve sto mi je palo na pamet, konzulirao se sa zivima i mrtvima, jedino nisam mjenjao plocu, iako sam od kolega cuo da je najvjerovatnije ona uzrok, no nisam imao nigdje za nabaviti. A i u servisu me uvjeravaju da ploca 100% nije uzrok, i da ona ne moze takve probleme praviti. Ili da mozda monitor ne zeza? Probao sam i s novim driverima,sve power opcije su iskljucene, screen saver disablean.......

Nisam vise pametan, neznam sto da radim, pa ako netko ima ideju sto bi moglo biti, molim pomoc. Isprike na ovako dugackom postu....
Beast222 je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2009., 00:17   #2
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Meni smrdi na VGA kako god da okreneš...

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.02.2009., 00:29   #3
Beast222
Registered User

Hm, moguce....najvise mi smrdi sto sam isprobao, i to ovim redosljedom:

x1650, 8400gs, 8800gts 320mb, 8800gt 512mb, 8600gt, i na svima se isto desavalo, a svaka je u prosjeku 3-4 dana bila u toj kanti. Sve te kartice kod svojih vlasnika rade najnormalnije, bez ikakvih problema. Ove slabije su isprobane na starom no-name napajanju 400w, ove jace su isprobane sa fortronom 400w blue storm II.

Ako nije problem, sto mislis da je sa vga? kartica, pci-e slot na ploci, monitor?
Staro 07.02.2009., 11:25   #4
krimos
Premium
Moj komp

krimos's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Ovak jel ti daje zvukove nekakve slušajno matična...bipove...ak ne daje vjerojatno ona zeza...meni se to događalo zbog napajanja
Staro 08.02.2009., 11:38   #5
Beast222
Registered User

Evo, mali update, mozda nekom bude sto jasnije....

Procesor je isproban na totalno drugacijem kompjuteru, koji radi bez ikakvih problema. Palio se i restartirao bez problema, nije gasio sliku na monitoru, ali...... Vista se nije ni iz 4 pokusaja htjela instalirati, najdalje sto sam dosao je ekran "preparing your desktop", tu je vrtio jedno 15-tak minuta i onda jednostavno smrzao. Pokusao sam instalirati XP, takodjer par puta neuspjesno, najdalje sto sam dosao je zavrsena instalacija i prilikom instaliranja drivera od ploce i grafike su poceli problemi. Razni errori, BSOD-ovi i slicno, windowsi se ucitavaju dobrih 5-6 minuta, sve radi jako jako sporo.

Sad vise nemam ideje sto raditi! Opet se sve svelo na procesor, mozda netko ima bolju ideju, ili ima kakav C2D za jeftine pare i slucajno ga prodaje.....

Da, sto se cudnih zvukova tice, nema nista neuobicajeno. Ploca ima na sebi diode koje svijetle u razlicitim kombinacijama od paljenja, tijekom post-a, i rada, pratio sam signalizaciju po manualu, i po tome je sve najnormalnije.....
Staro 10.02.2009., 11:51   #6
UNDERTAKER9
UNDERTAKER
Moj komp

UNDERTAKER9's Avatar

Problem je u napjanju koje nakon nebitno kolko sati rada računala napravi kratki spoj sa kučištem to je jedini logični problem s obzirom da ti se nepali monitor ili se upali kada je njega volja!!!

Zamjeni kučište ili napajanje zavisi ako je kućište negdje udareno ili napajanje nijedobro uzemljeno!!!napajanje veća vjerovatnost!!
UNDERTAKER9 je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2009., 23:18   #7
mario85
Registered User

Datum registracije: Mar 2006
Ako imas vremena probaj s nekim drugim monitorom i drugim kablom za monitor ili spoji karticu na tv pa vidi kako se ponasa.
mario85 je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2009., 18:53   #8
Beast222
Registered User

Kuciste je thermaltakeovo, novo novcato, napajanje je promjenjeno, takodjer stavljeno novo. Isprobano i sa drugim monitorom, sve kombinacije isprobane, a kako se slicni problem javljao i na drugoj konfiguraciji koja je imala samo procesor iz prve, pretpostavljam da je nesto sa tim procesorom.....
Staro 11.02.2009., 21:32   #9
UNDERTAKER9
UNDERTAKER
Moj komp

UNDERTAKER9's Avatar

monitor i kabel nisu u igri ne bi dolazilo do takvih problema nešto jeb....matičnu ali nisam siguran što postoji mogućnost da vga port nije dobar ili da neke komponente nisu dobro stavljne pogotovo ram ili pocesor ,rastaviti cijelo računalo s sastaviti ga ponovno svaki kabel provjeriti i svaki pin očistiti!!!!!!!!
UNDERTAKER9 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno