|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Hard u eksternoj ladici ne radi, počne se podizat pa prekine
Dakle, imam hard ATA WD 60gb koji sam udomio u eksternu ladicu sličnu icy boxu. Sve je fino funkcioniralo do jučer prekojučer kad su počeli problemi. Upalim hard preko vanjske sklopkice i počne se paliti hard ali se nakon 3sek i ugasi. Nakon toga ga opet upalim i počne se paliti ali ostane kao u leru. Sumnja mi je prvo pala da ne dobiva dovoljno struje. Nisam još doživio da vidim kako je to kad hard rikne pa neznam dal je to ovaj simptom koji sam gore više naveo. Znači moja sumnja bazira se na napajanju kučišta koje se i dosta grije. Tražio sam na str od Chipiteke al nisam znao što da tražim. Podaci koji stoje na adapteru su: Input: 100-240VAC, 50/60Hz Output: 5v - 2A 12v - 2a 6pinski adapter koji se spaja na kučište eksterne ladice. Bio bi zahvalan ako bi mi netko pomogao di bi mogao kupiti isto ili naravno bolje napajanje.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
HDD isprobaj tako da ga ubaciš privremeno u komp. Ako tu sve štima onda provjeri elektroniku i ispravljač kučišta vanjskog hdd. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Lol, to sam znao, al hvala na savjetu. Ubacit ću ga u komp. ![]() EDIT: Eto, nisam bio lijen i spojio sam hard. Hard radi ko beba, znači problem je ipak u ladici. Eh da sam bio pametan i samo izvadio hard i isprobao odma kad sam kupio ladicu od člana foruma. Ladica je radila taman jedan dan. Čuvao sam ju i pazio i voila. Malo sam pažljivije pogledao adapter i vidim da ima par napuklina. Znači pao je nekome. Al dobro, moja krivica. Nisam gledao i isprobao kad je trebalo. Sad sam ziher da je do ispravljača. Nikky pomagaj ![]() Zvao sam Chipioteku al su me tamodva puta laganini otpilili. Prvi put su me prespajali dok mi nisu bez pozdrava poklopili. Zatim sam zvao links pa su mi rekli da ne drže takve stvari. Kud i kako dalje? Radi se o ovom adapteru Našao sam i forum gdje se raspravljalo o ovom adapteru: http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=1251
Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim! Kad dim izađe uređaj više ne radi!!! Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 05.02.2009. u 22:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A čuj, daleko si. Nađi frenda elektroničara. On će znat utvrdit ispravnost ili jel se da zakrpat ispravljač ako je u njemu problem, još ako nije zaliven pa se može otvorit bio bi plus. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čini mi se da Icy Box ima identičan punjač i da ćeš ga teško naći kod nas. Mogućnosti su dvije: 1. naći nekoga kome je krepalo externo kućište i ostao punjač 2. eBay
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Alternativno rješenje: kupi novu ladicu za 100 kn? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|