|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
HDD W3300 problem pri bootanju
dosad sam na kompu imao dva hard diska koja su bila poveza IDE kablom.... pa sam kupio jedan hard s malo većim kapacitetom i ove hardove od prije sam izvadil..i kad ga stavim i kad pokrenem komp u biosu mi ga prepozna i spojen je na IDE Primary Slave....problem nastaje kada iz boot moda pokrenem windows instalaciju i krene instalacija i onda kao i inače komp se restarta da se nastavi instalacija ...međutim umjesto da se ona nastavi kao i inače u boot modu mi ona piše NTDLR is missing...sad fkt ne znam di je više problem...možda je problem s onim jumperom ali i kod njega sam probao sve žive kombinacije spojim sam ga i na IDE Primary MAster ali opet ista greška mi s javlja....tak da ak može pomoć bio bih zahvalan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
evo ovo s ntdlr-om sam nakak rješil....sad pak imam drugi....kad pokrenem instaalciju iz boot moda...krene instalacija....i to..onda se komp restarta da se nastavi s instalacijom i onda mi pak u javi unable to laod windows....to mi se nikad u životu nije desilo....50 x sam prije na starom hardu stavljal windows i uvijek mi je sve iz prvo išlo a sad fkt ne znam kja je, da nije do harda..i još jedno pitanje...dal se jumperi mogu i vodovoravno stavljat....jer ja sam probao sve kombinacije okomito???? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Yeeepiyaye
|
Jumperi se mogu na nekim hard diskovima stavljat okomito al mora ti bit shema polozaja jumpera negdje ne hardu. Jesi probao sa kojom drugom verzijom windowsa? Probaj opet ispocetka reformatirat hard i napravit particije ako mozes na hirensu imas partition manager meni se pokazao kao najbolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
ma napravio sam si ja particije..nije to problem...nego kad satvim recimo c particiju windowsi se krenu instalirat dođe do kraja onda se mora restartat dda instalacija se nastavi...komp se restata i umjesto da windowse počne stavljat javi mi da ih ne može pokrenut...a ovo za shemu položaja jumpera ja to na hardu bome ne vidim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Yeeepiyaye
|
Ako je maticna starija moze bit problem prestari bios pa nemoze dobro prepoznat hard i to ga muci ako ti se da probaj flashat bios maticne na noviju verziju, drugog rjesenja nemam ili drugu verziju windowsa probat instalirat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
možda je jednostavno sj..... instalacija ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|