|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
problem sa dvd driveom/mislim???
Dakle , s vremena na vrijeme mi zašteka DVD pogon/drive i to na način da kad stavim cd/dvd mi neče očita ništa odnosno windowsi ne trzaju kada u driveu nema ništa.I onda ja fino ristartam komp ali pri ponovnom pokretanju komp se zaledi i neće dalje onog crvenog loga Blood Irona od MBa.Nikako do Boot Screena ,ništa i kad ga skroz ugasim cd drive ne reagira na dugme za izbacivanje.Tek kad ga pustim sad ,dva on se ponovno normalno upali kada se ništa nije dogodilo.Inače mu moš radit šta oćeš uopće ne reagira ... Stvarno ne znam,znate što bi moglo biti_? RAM, 4 GB (2GB + 2GB), DDR 2, PC-6400, 800 MHz, PATRIOT VIPER Extreme Performance (PVS24G6400LLK) HDD HITACHI 500 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min., 16 MB cache DVD pisac, DVD±RW & DVD±R & DVD-Ram, LG GH20NS15, 20x, 8x dual layer 8,5 GB, SATA, bulk, crni Mon. LCD 22" SAMSUNG SM 2253LW, 2ms Intel® Core(TM) 2 Duo E8500 2x3.16 GHz, 6MB LGA775, BUS 1333MHz, Wolfdale, BOX MBO DFI, s. 775, Blood Iron, P45-T2RS, Intel P45, BUS 1600 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, ATX 2 Midi Tower, CHIEFTEC Mesh CG-01B-G-350, 350W, crno-bakreno VGA PCI-E BFG, GTX 260 MAXCORE OC, GeForce GTX 260, PhysX, 896 MB, Dual DVI, HDTV, HDMI |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Vjerovatno ti se windowsi smrznu jer se DVD uredaj na neki nacin zblesira i prestane komunikacija windows <---> DVD uredaj, a kad restartas racunalo (DVD ostane sblesiran) valda ista stvar i sa biosom... Ako kompic izgasis na par sekunda pa upalis trebalo bi ti sve proraditi, nije potrebno cekati kao sto kazes sat, dva Da li ti pri pojavi tog problema ostane svjetliti lampica od DVDa ili kucistu ( one diodice koje oznacuju aktivnost diska )?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
Evo ponovno ista stvar uspija san ispritiskat Tab prije nego se pokaže splash screen i evo što pokaže , IDE Channel 3 Master : aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa s time da taj niz slova a ima ka neki apostrof... ono što mene zanima je da li je to hardwerski ili moguće softwareski problem naime za vrime rada u windowsima meni dvd pogon jednostavo nestane ili ga daemon ili alcohol počnu tretirat kao virtualni... Iman i Daemon i Alcohol i UltraISO indtaliran u isto vrime , prije na starim računalima nikad zbog tog nisam ima problem, pa me zanima jel može biti do tog... ajmo stručnjaci unaprid fala... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
![]() |
#6 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
To se desava tvom frendu? Problem je hardverski, i vjerovatno je drive. IDE channel 3 master, to je sata ili pata spajanje? A valda sata. Ima opcije stavljanja drugog uredaja te mjenjanja sata kabela da izolira problem ili nosenja na garanciju.
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
sata drive, evo sad pokušavam napraviti clean install viste ultimate 64 bit sp1 i na 62% expanding filesa mi je sta i dvd ne daje znakove života... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Dobro ljudi vele...može bit sam do dvd-a ili do sata kabla...drugo...neznam baš
|
|
Oglas