|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
(riješeno) Gigabyte P35-DS3 [rev 1.0] + 4GB + E4400 + 8800GTS OC problem
Evo da počmem s krtkim uvodom u moj problem. Prije nekoliko dana imao sam X800XL/8400GS garfiku. Komp je normalno radio sa E4400 @ 3200 [400x8] i RAM na 960MHz [4GB Kingmax 4x1], nakon toga sam zamjenio X800 sa 8400GS i sve je uredno radilo. BIOS je bio F12. Sada sam imao viška 2 7600GT, pa sam jednu ugradio, međutim OC faild. Znači postavim sve kao prije dođe do posta, Testing Mem, pukne restart i sve na default ![]() Probao sam i samo mjenjam po manjim vrijednostima:
![]() Kada ga ostavim na default sve radi u Winowsima, isto tako kada ga stravim u Memtest sve prolazi ![]() Probao sam i F14c BIOS, isto tako OCanje i Windowsa ne prolazi, dok sa 8400GS ponovo sve prolazi ![]() Zadnje izmijenjeno od: Baja 001. 09.01.2009. u 18:14. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
jedino sto mi pada na pamet,a da je povezano sa grafom,je PCI frekvencija koju bi treba fiksno stavit na 100,ako vec nisi. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ti nemaš hardverski problem, dapače tvoj kompjuter radu po tvorničkim specifikacijama bez problema. Imaš OC problem i to je za drugi podforum, a što se tiče OC-a vjerovatno imaš problem sa PSU-om jer kod većih opterećenja tipa 3DČmarkova, testova i ostalih aritmetičkih preseravanja sa jačim grafičkim karticama ti imaš prevelik pad istosmjernog napona i to dovodi do nestabilnosti, iako ne tvrdim da sam u pravu. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
|
Citiraj:
Međutim probat ću sa Fortronom 350W koji je uredno radio i radi u sec kompu pod većim opterećenjem ![]() U najgorem sljučaju, ide ova P35 u prodaju i dolazi još jedna vrhunska ploča (quadGT ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
RJEŠENO. Uzeo novih 8GB RAMa i sve radi OK, znači ipak je Memtest bio u pravu. Ovi RAMovi idu na reklamaciju. Sada sve radi OK sa def naponom ![]() LOCK što se mene tiče ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|