|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Nesto na relaciji maticna-memorija
Maticna je ova iz siga i vec san ih 3 promjenia. Nekad se sve digne u roku od 10s, a uglavnom triba 10 min da se ocita memorija i procesor i posli toga se ne dizu vidovzi. Znaci da uglavnom resetiran dok se ne potrefi da sve ocita u sekundu i nastavi sa dizanjem sustava. To je na optimised settings u biosu. Na fail/safe settings se dize svaki put, ali tada je pola stvari diseblano. Na stranici proizvodjaca kaze da s nekin memorijama ima problema ali da tada samo triba dignuti voltazu. Ovaj kingmaks je deklariran na 1.8v, ali kada ga drzim i na 2 isti je problem. Neznan vise sta cu - prova san svasta,a bezveze mi opet nosit maticnu na reklamaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
nisam baš neki stručnjak (trenutno i ja tražim pomoć-savjet) na forumu ali vidim da ti nitko od "starih mačora-pcekspertovaca" ne odgovara.veliš da ti se na fail/save setingsu biosa komp diže (normalno?) svaki put. da li si probal (po logici stvari) selektivnu metodu? dakle postaviš setings na fail/safe i svaki put prije restarta uključiš samo jednu opciju od onih koje su disable-a potrebne su ti. to bi ti trebalo omogućiti da konkretiziraš/lociraš kaj uzrokuje problem,a samim tim olakšati pronalaženje rješenja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
U prilog tome ide činjenica da se ipak nakon dužeg vremena proc i mema "izlistaju" a to nebi bio slučaj da je nešto od toga neispravno, ili radi ili ne. U svakom slučaju kada uspiješ normalno upogonit računalo prvo probaj reinstalirat drivere za chipset i prekontroliraj spojeve na svim sata kablovima od svih hardova i na matičnoj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
nema bas logike, mema i proc idu prije hardova u postu. Susjed mi je svojevremeno dovukao kantu sa slicnim problemom. Ispostavilo se da grafulja (mislim da je bila x1550pro) jednostavno nije zeljela raditi s tom plocom. Ili bolje receno obrnuto jer slike je bilo ali je post isto bio tako usporen. Toliko da sam prvo bio uvjeren da sve zamrne. Otisao skuhat kavu i kad sam se vratio win se bootaju. Krenio selektivnom metodom i ispala graficka. Ista potpuno normalno radi u drugim konfiguracijama tako da se trampio s necakom za slicnu drtinu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Da no ja nisam govorio o redosljedu izlistavanja komponenti u samom postu nego o onome što se dešava prije njega, samog posta... Da su proc i memorija neispravni posta uopće nebi ni bilo a on post ipak ima samo što je usporen. Takve probleme može uzrokovati HDD ako je u PIO modu a složio bih se da i grafička može biti uzrok problema jer sam također imao sličan slučaj no nije bilo slike. Samo spori post i windowsi se dignu ali bez slike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ma prova san ic metodom eliminacije i u fail/safe modu palit stvari u biosu i sve sta enablam radi. Sta se tice diskova - oni se citaju tek posli memorije i procesora, ali nisan neki znalac pa nemogu rec je li do njih. Trenutno nisan doma pa nemogu istestirat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Evo vec 5 dana radi normalno - nemogu reproducirat problem. Ako se ponovi onda cu detaljnije testirat. Enivej hvala na odgovorima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|