|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Spajanje routera na router
E ovako zelim umreziti dva kompa ali tu je problem sto je router predaleko od kompa jedan komp ima prstup netu od routera jel bi ja nekako mogao donjeti svoj router k njemu i sa svojim se routerom bezicno spojiti na nejgov ruter? Router su simens i moj zyxel-P-600 series ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
♪☺☼☻♫
Datum registracije: Oct 2007
|
Cini mi se da imam isti problem, ili bar slican. Evo moje situacije , ![]() Ja sam u prizemlju a D-Link na koji je nakacen na internet je 2 kata iznad. Kada stavim komp u dnevni boravak onda hvatam signal odozgor. (s PCI wifi karticom). A kada ga pribacim u sobu, nema signala. Pa me zanima jel bi se mozda moglo nesto izvest s ovim Linksysom da on "routa" promet izmedju, da ga metnem u hodnik negdi na pola ili nekako, pa de se on kaci na D-Link a komp na Linksys. Di bi ga moga postavit ?? nhf Bero ako ti malo kradem temu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Jedino ako žično spojiš ova dva uređaja. Citiraj:
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php...rsion_5_WRT54G http://www.bitsum.com/openwiking/owb...?WRT54G5%5FCFE Trebaš podesit Linkača u jedan od modova rada: Wireless bridge, Wireless Repeater, Wireless client mode. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
♪☺☼☻♫
Datum registracije: Oct 2007
|
dd-wrt je vec na njemu ( ali eto sad je novija verzija ![]() Nego tribalo bi mi malo detaljnije objasnit koje tocno postavke iskonfigurirat, jer ih ima miljun. A nisan nikad to radija, pa da ne nabadam sad u prazno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nadam se da znaš zlatno pravilo a to je da uređaj konfiguriraš kad si žično spojen na njega. Istina, možeš to isto radit i kad si spojen bežično al katkad u toj kombinaciji zna biti blema. Vezano za tvoje pitanje, potraži malo, ima x primjera. Svakako baci oko na help i forum od DD-WRT. Pogledaj: DD-WRT Wireless Bridge DD-WRT Repeater Bridge DD-WRT Tutorials Dok sam tražio linkove naletio sam na jedan detalj sa linkova poviše: The VxWorks firmware defaults to a higher tx power than does DD-WRT. To adjust DD-WRT so that its tx power is equivelent to what it was when using the Linksys VxWorks based firmware set the tx power to 84mw. Viša izlazna snaga ne znači automatski i veći domet ali sigurno povećava zagrijavanje i mogućnost krepavanja. Dakle, provjeri izlaznu snagu i postavi po preporuci na 19.242 dBm (84 mW). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
Ne bih da otvaram novu temu ali imam slican problem pa bih zamolio za pomoć. U pitannju je povezivanje nekoliko racunara u velikoj zgradi od betona gde wirelles signal slabo prolazi. Na modem mi je povezan jedan racunar i modem koji salje signal ali ne dovoljno daleko te sam ja do jedne lokacije udaljene nekoliko spratova sproveo kabel i tamo bih posto wirelles ne dopire stavio jos jedan ruter kako bih prosirio signal. Da li je to moguce da iza jednog rutera bude povezan jos jedan wirelles ruter i ako moze pomoc kako da ih povezem i podesim. Hvala unapred |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Na način na koji si postavio pitanje odgovor je nemoguće dati. Koji su to točno routeri? Ako bi tamo gore proširio wireless signal onda će u igru doći vjerojatno neki AP, ako bi žično obični switch.
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|