|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
Xp StandBy
Pozdrav svima. Zanima me sto tocno napravi stand by an Xp-u, dal ga itko koristi na desktop racunalima. Dakle prednosti i mane naspram standardnog shut downa. U mojem slucaju racunalo se ugasi za 5 sec i jos se brze upali, al me zanima koliko komp vise trosi struje nego da ga shut downas (makar je i shut down neka vrsta stand by-a). Dal se upoce ispati sa time zezat ili je bolje jednostavno shut down-at. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
stand by gasi sve osim RAM-a, koji je i dalje pod naponom, pa onda kada pališ komp, on samo upali sve druge komponente, a u RAMU već ima sve učitano... ako nestane struje, gubiš sve što nisi sejvao a potrošnja struje je svega par watta dok je u standby-u ili u hibernaciji. hibernacija je različita po tome što ona prvo sve iz RAM-a snimi na hdd i onda ugasi baš sve. ali prilikom paljenja mora učitati to sa diska opet u RAM, pa to malo potraje ako nestane struje, ne gubiš ništa. po performansama u radu dođe ti na isto kao da nisi gasio PC, jer nakon mjesec dana bi već vidio usporavanje u radu, razni procesi malo pomalo pojedu memoriju... dok kod klasičnog gašenja/paljenja si svaki puta 'friško' podigao sustav. jedina prednost tog 'stand by'-a je ta što ti je komp brže spreman za rad i manje troši struje (ako podesiš da se gasi nakon npr 20min neaktivnosti) ali eto možeš izgubiti podatke, pa odluči sam. (i nešto je bilo govora da može brže skuriti RAM zbog tog napona u stand by-u, valjda je loše reguliran. ali to sam samo tu na forumu vidio da je netko napisao, nigdje službeno) sve to imaš na google-u pa pronjuškaj malo ![]() barem po forumu ako ne i dalje... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120856
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|