Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.12.2008., 23:23   #1
Funkenstein
Premium

Funkenstein's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
MB/WLAN adapter USB problem

Problemi su počeli prije par dana. Kada uključim wireless karticu D-Link DWL G-122 rev3.00 radi svega par sekundi, pa do koji minut najviše. Odjedamput je windowsi više ne prepoznaju, kada je ištekam. Nakon toga je triba uštekavat/ištekavat 10+ puta da bi proradilo, ponovo na kratko vrime. Uključena je na usb konektor na front panelu od kante, ali kad je uključim direktno na matičnu opet je ne prepoznaje. Mislija sam da je ili do same kartice (prilikom starta windowsa bacalo je 2 errora) ili do windowsa (XP SP3). Danas sam instalira SP2 i još uvik je problem.

Sad mi se čini da je do matične, nakon šta windowsi "odbace" wlan karticu ni ostali USB hardver ne radi - memory stickovi i printer. Pokuša sam par verzija biosa, i ništa. Možda je do ovog drivera (jer je nov)? Ako znate kako ga deinstalirat recite pa da instaliram stariji. Pobrisa sam par foldera, ali mislim da to nije to, i instalira onoga šta dođe sa DVD-om matične.

Ako tribaju informacije o hardveru: P35-DS3 rev1.0, E4500@266*11, 2*1GB kingmax 800MHz, seagate ST3250410AS, X1950Pro@8.11, hp 5150, 550W PSU.

Hvala.

Funkenstein je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2008., 10:23   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
USB wlan adapteri su i inače dosta problematični tako da je generalna preporuka da ga zamijeniš za pci verziju kartice. Meni se komp zamrzavao nakon 5min. Stavio pci karticu - 0 problema već godinama.
Oglas

Oglas
Staro 20.12.2008., 12:02   #3
Funkenstein
Premium

Funkenstein's Avatar

Ne mogu nać garanciju od kartice, sve me straj da sam je bacija. Ništa, probat ću na još dva kompa doma pa vidit jel stvarno do nje. Skoro godinu dana nikakvih problema. Može li preporuka za bilo PCI bilo USB (iako bi radije USB, uštekavam/ištekavam po volji) WLAN karticu performansi sličnih DWL-G122?

Naša sam thread u kojem imaju driveri za moju karticu, kad ih raspakiram nemam pojma šta triba napravit, imam 3 filea - .cat, .inf, .sys, triba li ovaj .sys kopirat negdi ili? Iako sumnjam da će mi i ovo pomoć, i prije sa SP2 radila je bez problema sa driverima sa CD-a.

Staro 20.12.2008., 12:22   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Koristio sam TP Linkov usb sa Atheros čipsetom na svojoj nF4 Ultra ploči. Znam još par ljudi koji su imali slične probleme sa usb wlan stickovima tako da su problemi više default nego slučajna pojava. Ljudi su gubili živce zbog toga. Kupnjom pci wlan kartice, mnogi su se preporodili.
Staro 20.12.2008., 12:42   #5
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
imam 3 filea - .cat, .inf, .sys
Vista 64-bit Ultimate & Netgear WG311T
Citiraj:
Skoro godinu dana nikakvih problema
Onda i nisu dotični tako problematični…
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2008., 13:53   #6
Funkenstein
Premium

Funkenstein's Avatar

Proba, ne pomaže. I na druga dva kompa zeza, tako da je kartica otišla. Ako neko može preporučit neku pristupačnu PCI WLAN karticu da je moguće uzet u Splitu, recimo vemil i hg spot, ... da nije slabija od ove d-linkove.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno