|
![]() |
#1 |
Guest
|
wt-2000arm annex A
Evo,gledam na Optiminim stranicama upute za podešavanje ovoga uređaja,ali ne mogu pronaći (sjećam se da je netko dao preporuku za ovaj router nedavno uz opasku da se na Optiminim stranicama mogu pronaći upute za podešavanje,zato pitam). Bio bih zahvalan za link ako netko zna gdje se nalaze navedene upute. Thx, i još jednom-probao sam,ali ne nađoh... ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nećeš naći upute baš za taj uređaj jer nije iz njihove edicije. Tebi trebaju potrebni parametri (po nazivu i vrjednosti su isti) koje ćeš u web konfig uređaja (ja volim reći slikovnica) unjeti u svoj uređaj. Iz ovog njihovog uputstva tebe interesira 4. i 5. stavka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Čini se da se krivo protumačio post, vjerojatno iz teme koji adsl modem/router annex a (optima)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
@Nikky:Hvala puno, tvoj savjet je od koristi, kao i obično ![]() @thopok: Da, u pravu si ,neplanirano sam se našao u ZG, pa sam kupovao "po sjećanju"... ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Evo, napokon ulovio malo vremena, i uspio sam se (očito) konektirati preko ovoga uređaja iz naslova (napokon! & zahvaljujući Nikky-jevom savjetu) i ni sam ne mogu vjerovati koliko se stranice brže učitavaju (neću pretjerati, doslovno oko dvostruko brže uspoređujući sa Huawei mt880). Ali...(uvijek neki "ali" ![]() Sada sam primjetio da mi se događaju povremene "blokade" konekcije, u smislu da sve "leti" 30-60sec,a onda dolazi do "smrzavanja", tj.: ili se ništa ne događa kod klika za drugi site/dio site-a, ili ona famozna sa errorom- "Server is taking too long to respond bla-bla...". Tek kada ubijem Firefox, ponovo ga otvorim- opet leti ![]() E, sad, zanima me da li postoji neki uobičajeni razlog za ovu simptomatologiju (slijedio sam upute iz Nikky-jevoga linka gore,dakle što tamo stoji pod Optiminim stavkama kod mene je- doslovno prekopirano), dakle neki previd kod konfiguriranja ovoga routera da biste mi mogli ovako "ad hoc" reći "to-i-to zna biti problem toga tipa po opisu". Unaprijed zahvaljujem na dobroj volji i strpljenju sa ovakvom net-njubarom (a i šire) ![]() LP ![]() edit:Zaboravio reći- jedan komp spojen "kabelom"-nitko "nakačen" na vezu (disejblan w-lan, za sada). EDIT2: Opet pišem spojen preko Huawei-ja ![]() Sporo, ali barem radi Airlive čitavo jutro ne može na net... Sinoć je radio kako sam opisao- danas " ni mrd' ". Restart,ovo-ono, nema učinka... Idem vidjeti detaljnije postavke od Huawei-ja, možda nešto uočim... Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 20.12.2008. u 10:57. |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Hm, mora biti neka sitnica jer po opisu dobro radi "kad mu se hoće". Ajde stavi slike (link sa umanjenom sl.) od postavki uređaja i TCP/IP postavki mrežne, nezaboravi izrezat / zacrnit user i pass. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Ma,dovoljno je da se ti javiš i stvar šljaka ![]() ![]() 2kompa & lap na wlan-u simultano na netu. Stvarno mi ništa nije jasno...ostavio sam još prijepodne komp(ove) nakon x izmjena koječega u postavkama u stanju rasula (stanje iz postova gore), vidim tvoj post, poslikam 15-ak slikica iz postavki (zato sam i ukopčao Airlive), kliknem na konekciju (ono, više iz očaja) i- spoji se ![]() Dobro, već viđeno, pomislim, kliknem drugi komp- radi. Trk na lap- spoji se. Da ne duljim: evo već cca45 min konekcija bez prekida... Iskreno: strah me ugasiti bilo šta ![]() Jedino: sada vidim da mi kompovi koji su "preko žice" javljaju system error sa porukom "There is an IP adress conflict with another system on the network" I "gad"( onaj žuti trokut iz tray-a) zbriše prije nego ga mogu kliknuti, da vidim di je to zapelo ![]() Jel' bi to moglo biti do IP-ova u postavkama mrežnih kartica, ili router ne dodjeljuje pravilno (duplira? ako takvo što postoji),ili...? Gdje da gledam? Hvala još jednom, i ako bilo tko bude imao problema sa postavkama ovoga čuda na Optimu, screrenshotovi su pohranjeni, bez brige, rado ću ih objesiti na ovdje, na zahtjev...ili ako opet nešto poludi, ehh... ![]() Zaboravio sam reći: potpuno mi je nebitno da mogu pristupiti sa jednoga kompa na drugi, jer te podatke koje treba razdijeliti, po količini materijala koju ja prebacujem, i mogućim mrežnim komplikacijama od kojih se ježim, lako obavim putem eksternoga USB diska i svi sretni. Cilj je bio: sa svih kompova u kući dostupan net. Samo to. Ili, kako se ispostavilo u praksi: "samo" to... |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Jel me tko tražio ? ![]() Grešku koju dobivaš u vezi IP adresa rješi tako da postaviš fiksne IP adrese na kompovima: 1. IP=192.168.2.2 Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.2.1 DNS1=85.114.32.7 DNS1=85.114.32.8 2. IP=192.168.2.3 Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.2.1 DNS1=85.114.32.7 DNS1=85.114.32.8 3. IP=192.168.2.4 Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.2.1 DNS1=85.114.32.7 DNS1=85.114.32.8 Šta se tiće mreže i šeranja podataka vidi napomene na početku Stickija ADSL Biblije da sad ne prepisujem. Pomalo je blesavo podatke prenosit usb stickom uz operativnu mrežu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Evo connect-disconnect,udarac palicom...sve prolazi. Izmjenio sam IP-ove kako si i rekao- "trokutić" poslan Gatesu natrag, ne treba nam više ![]() Jedino sam malo modificirao, jer sam promijenio IP routera u x.x.1.1, više nije defaultni x.x.2.1 (tako bilo na onim uputama od optime, pa sam malo puhao i na 'ladno ![]() Nikky, šta više reći- puno hvala,još jednom. A to da si totalni car, to znaš i sam. Nadam se samo da ću biti u prilici uzvratiti istom mjerom na nekom drugome polju, naravno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Evo, da dam mali zaključak o ovome uređaju iz naslova: ovo je, definitivno, jedan od boljih komada hardware-a koje sam ikada kupio. Uređaj je bez prekida (doslovno)u pogonu gotovo dva mjeseca, i niti jednom nije "zaštucao". Ali doslovno- niti jednom. I wlan i mreža, sve, sve... odmah&otprve na usluzi. Btw, "kvaka" u postavkama koja je prouzročavala goreopisivane probleme je nestala kada sam u postavkama režima rada za annex selektirao opciju za "multiple" protokole a ne samo annex A (zašto je tome tako valjda samo Nečastivi i Nikky znaju ![]() Evo, čekao sam da prođe nešto vremena, "da ne radim ražanj bez zeca", i vjerujem da će nekome već biti od pomoći. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|