|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Pomoc oko spajanja na net
Prvo zelim samo reci da moje znanje o kompjuterima opcenito je veoma malo, pa imajte to napameti. Dakle imam problem oko spajanja na net. Naime par mjeseci imam Zyxel P660 HW 3D i cim upalim racunalo bio bih spojen na internet, no nedavno prije nekih tjedan dana dosao sam doma i internet nije radio i nije svijetlila internet lampica na routeru. Iako nisam nista prckao po konfiguracijili ili icemu na samom racunalu, on se sam prebacio u bridge mode. Dignuo sam opet windowse i resetirao router. Kada sam u wizardu isao podesiti konfiguraciju, javljao mi je da mi username i password nisu tocni, pa sam jednostavno rucno preko 192.168.1.1 stavio na bridge mode i napravio broadband konekciju, te sada radi tako. E sada zelim da mi se spaja na internet preko route moda, no kada prebacim na to svijetli mi crveno internet lampica, a u wizardu mi javlja da mi username i password nisu tocni. Dok se preko tog istog usernamea i password spajam na internet preko broadband konekcije u bridge modu. Moze li itko pomoci, ima li itko ideju u cemu je problem, bio bih veoma zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Ako netko ima bilo kakvu, bio bih veoma zahvalan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Brum brum...
Datum registracije: Dec 2005
|
Ah cuj moze biti tona toga ... probaj pingati modem da vidis postoji li uopce veza modem/računalo. evo link sa uputsvima ko neznaš kako. http://www.hdonweb.com/adsl-greske-e...windows-xp-eng provijeri dali tije je kabel u redu i modem ... spoji kratko kabelom na modemu izlaze LAN1 i LAN2 i vidi dali ce ti oba dvije lampice na modemu svijetliti. Probaj ponovno instalirati/deinstalirati mreznu karticu. Vidi da ti firewall ili antivirus ne blokira nesto. Probaj instalirati nove drajvere od uređaja: http://www.t-com.hr/privatni/kzona/p...djaji_wlan.asp ili probaj bas resetirati uređaj ... trebao bi imati malu rupicu iza modema i čačkalicom resetiraj modem na tvorničke postavke. Evo dao sam ti par prijedloga i OVO sve radi na vlastitu odgovornost ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
Samo da kazem da sam resetirao router na tvornicke postavke, spojio sve kablove iznova, instalirao T-comov firmware, dignuo opet windowse. Kao sto rekoh u bridge modu radi bez problema, u router modu ne radi. Pokusati cu ovo sa pinganjem i mreznom karticom. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|