|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Kompjuter se gasi
Ovako reinstalirao sam windowse i kompjuter mi se je počeo sada nakon što radi cca 5-6 sati jednostavno se ugasi sam od sebe da se restarta bilo bi mi jasno da se je nekaj sj... ali ovo mi se još nije dogodilo kom se jednostavno ugasi. Ne znam što bi mogao biti razlog pa molim pomoč. windowsi su XP sa SP3 a konfa je CPU amd x2 4200+ soc. 939, MBO LANPARTY UT nF4 Ultra-D , MEM 4 X 1 GB ddr kingmax, grafa gigabyte hd3870, hdd 1X seagate 1 TB i WD 320 Gb napajanje Chieftec power supply 550W. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Testiraj memoriju, nemoj staviti odjednom sve module, nego jedan po jedan, igraj se s time malo, dal je klokano kaj? drugo napajanje? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
Sada razmišljam što sam promjenio od jučer jer od jučer do danas u jutro je radio ok i nije se niti jednom ugasio jedino što sam danas instalirao winrar i tuneup te drivere od cool & quite i drivere AMD Dual-Core Optimizer Version 1.1.4 i MD Processor Driver Version 1.3.2.0053 for Windows XP and Windows Server 2003 (x86 and x64) i sad tražim te drivere da ih deinstaliram ali ih ne mogu nači. Koj mi klinac bi da se idem zajebavat a radilo je sve ok. Zadnje izmijenjeno od: ivan_karlovac. 23.11.2008. u 17:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Vratio sam system restore na vrijeme prije nego sam instalirao te drivere valjda su sada izbrisani. Još mi nešto nije jasno očitavam temperature sa everestom imam temperature od cpu 1.cpu / 2. jezgra onda 1.cpu / 1. jezgra i temperatura cpu sada mi nije jasno zašto kada opteretim recimo sa primom95 obje jezgre na 100% temperatura jedne jezgre je nakom 5 minuta 58 stupnjeva druge 50 a cpu 44 jel to ne očitava dobro jer malo mi je nejasno da je razlika pod punim opterečenjem cpu-a od 8 stupnjeva do jezgra od jezgere a 14 od najviše temperature jezgre do cpu-a inače hladnjak je arctic Freezer 64 Pro. Da li je ovo prevelika temperatura kompa jer inače temperatura u kući je 26-28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
uvijek se javlja razlika izmedju core temperatura. A sama temperatura je ono...povelika. Meni do 50 dolazi jedino clockan na 3.3 s 1.45+V a cooleri su slicni. sto se tice dualcore optimizera...mozes ici bez njega ali nemoj ovdje doci plakat da ti neke igre cudno rade ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Sutra ću proči kuppiti novu pastu koju da uzmem da je kakva kvalitetnija? Pa ponovo staviti cooler, kaj se tiče da će mi igrice čudno raditi to me ni ne brine jer se ne igram a komp suži za skidanje torrenta i potom seedanje tako da jedino radi 0-24 a nije ni clokan, kučište je dobro provjetreno jedan ventilator upuhuje zrak i puše na diskove a jedan ispuhuje ga van. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ne vidim koji je hladnjak u pitanju. Ako je stock onda se ne isplati mjenjati pastu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
pa napisao si gore koji je cooler....al ljudi pozorno citaju nego pasta, arctic silver 5 je ono...ok. U osnovi trosim samo nju za procesore i ceramique za graficke (bez nekog posebnog razloga ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Evo od kada sam napravio system restore jučer negdje oko 17:30 komp radi do sada bez gašenja temperatura se je smanjila ne prelazi 43, jedino kaj nikako više ne uspjevam reinstalirati CS3 pa ću očito morati napraviti reinstalaciju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|