|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Spajanje dvije prostorije na udaljenosti od 50 metara.
Imam jedan malo manji problem, imam dvije prostorije u kojima bi trebao imat wireless mrežu a neznam kako da to spojim i da radi. U jednoj prostoriji preko zyxel wireless modema su spojeni 3 računala(1 žično i 2 wireless) a drugi kabel je provučen 50 metara dalje i tamo je spojen na Linksys router wrt54gl i tamo nemam internet kad je tako spojem. Mi može dat tko kakvu preporuku ili objašnjenje kako da to spojim i da radi pošto mi nikako neide. Ako treba još šta dopisat nek se postavi pitanje pa ću nadopunit.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
U zyxel - u: - uključen DHCP Server - manualno uneseni DNS serveri i odabrano da iste koristi (vidi DNS by ISP) U WRT54GL: - premjestit IP uređaja na 192.168.1.2 (ako je neki komp na toj adresi onda kompu promjeni IP "poviše") - postavit ga u defaultni Automatic Configuration - DHCP mod rada - manualno unesi Gateway=192.168.1.1 (IP od zyxel - a) - manualno unesi DNS Servere - MTU postavi na Automatic ili 1500 - isključi DHCP Server Save settings & Reboot valjda ne treba spominjat. Spoji provučenim kabelom zyxel Lan2 - WRT54GL Internet i pjevaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|