|
![]() |
#1 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
2 računala + router = Internet
Klasično ovo jedno računalo radilo (glavno) spojeno na net. Sa drugim sam se spajao wireless, zbog određenih promjena više ne mogu koristiti wirelles tj. trebam kabel. Ovaj glavni je ostao spojen s routerom na LAN1, dok sam drugog spojio na mrežnu karticu (običan UTP kabel) te u LAN2 na SE555. No lampica neće gorjeti na LAN2? Normalno ping i ostalo ne radi uopće. Ako bi spajao sa crossover iz ovog koji treba novi pristup kablom (nazovimo ga računalo 2), crossover kablom na ovaj glavni (računalo 1) - net na računalu broj 2 bi radio samo kada bi ovaj glavni (računalo 1) bio upaljen ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jesi prebacio SE555 u router mode? Probaj staviti utp kabel u neki drugi lan utor (npr. 3 ili 4), probaj drugi kabel,...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
/
|
usput samo pitanje - primjetio sam da ovaj kabel (od t-coma) koji je spojen sa glavnim kompom i ruterom (radi bez problema) ima samo 4 žice spojene - redoslijedom s lijeva na desno (pinovi okrenuti prema meni) -> bijela-narančasta-bijela-2 prazna-plava. a koliko vidim standard je onaj klasičan raspored (A/B) kako sam i ja spojio ovaj "svoj" kabel tj. krimpao s kliještima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
/
|
po standardu plava je u sredini (4. mjesto) dok je kod ove žice plava na 6. mjestu? ima to (i)kakve veze? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi dobro napravio tj. spojio kabel. Za 100 Mb mrežu dovoljno je 2 para = 4 žice. Spajaš po TIA-58A ili TIA-568B standardu, više: Ethernet Cable - Color Coding Diagram. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
/
|
Citiraj:
![]() Uglavnom probat ću provjeriti spoj - ovo di je krimpano. Možda je tu problem - kontakti ili nešto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Raspored boja je ok, i mislio sam da prilikom krimpanja nije dobro "uhvatio" neki kontakt. Za 100 Mb su bitni 1, 2, 3, 6. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
/
|
jos 2 puta sam krimpao kabel (u nastavku mozda nepotrebno) i onda sam opet spojio taj novi kabel na stari komp i radio je. onda sam ga provukel nazad na ovaj novi tj. kojem treba pristup kablom i neće...i neće..gledam di je problem i skužim da je u kontaktu mrežne s kabelom na kompjuteru. tj. onaj utor za kabel nekak je postavljen da radi samo kad se kabel "stisne" u utor. inace ne radi. zamijenio mreznu i sad sve radi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|