|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Stvarno frustrirajuće - Gigabyte MB - Vemil servis
Ovak, u 10 mj. 06' sam kupio u vemilu Gigabyte MA55plus ploču i ovo ljeto mi je krepala prvi puta, pa zatim drugi puta zamjenjeni model u 10 mjesecu ove godine, i sada nakon nekoliko tjedana TREĆI puta, također zamjenjeni model... Sad mi je već istekla i garancija, pa ne znam kaj da radim, jel mi je lik objasnio da se garancija raučuna od prvog datuma kupnje, a ne od zadnje zamjene, što je meni ful glupo... I stvarno mi nije jasno kaj oni rade s tim pločama da krepaju tak brzo... promjenio sam jedno napajanje u kompu, isprobavao disk u drugim kompovima i sve radi ok, samo se ta prokleta matična kvari... Izgleda da ću morati kupiti neki novi model... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Garancija ide od kad se dobila zamjenska ploča, a ne od kad je kupljena prva ploča. Dakle, ti još imaš garancije. Za detalje malo baci oko ovdje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49355
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
e, pa onda nek mi on izvoli dati novu ploču, vidjeti će on sutra... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Hm, imam još jedan Gigabyte, MA 770 i već godinu dana radi super, kucam o drvo... A i ova je radila jednu godinu ok, pa je krepala, pa nakon par mjeseci opet i sad nakon par tjedana opet... Jel može biti sturja u pitanju? Makar mi sve ostalo ok radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ista takva ploca je krepala i susidu, vrlo vjerojatno zbog slabasnog (malog) heatsinka na chipsetu. Uz to imao je VGA-karticu sa heatpipom koji je sasvim uz chipset i dodatno ga zagrijavala. Double trouble. Na zamjenskoj ploci sam mu nabacio fan-80mm preko chipseta, i evo radi bez problema 7-8 mjeseci, dakle citavo vrelo ljeto. Znaci, montiraj neki fan da pomalo puse preko heatsinka i stvar rijesena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Čekam novu iz servisa sad, valjda će mi je dati... kaj se tiče napajanja i struje - to sigurno nije, jer je sa puno lošijim napajanjem ploča radila duže nego sa ovim ful kvalitetnim... ...javim kaj bude kad mi se jave iz servisa... onda moram staviti vent i to je to... zar nije 80mm prevelik malo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Može biti prevelik ali zato i sa smanjenim naponom (čitaj rpm) ima veći protok zraka od nekog malca. Od malih (40x40) preporućam Scythe mini-KAZE 40mm. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|