|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
spajanje 2 rutera (se 555 i zyxel)
ovako , svaki stan ima svoj ruter prvi ima Siemens se555 + 2 kompa + dreambox drugi ima zyxel 660 hw + dreambox svaki od rutera ide na internet zasebno (ima druge internet račune) ja zelim spojiti 2 rutera na način da samo 2 dreamboxa djele konekciju za internet odnosno dns server. dali je to moguće ? ako je mogu li to bežično? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zar nije jednostavnije preko sticka prebacit potrebno? Da, može se to napravit da svaki stan (čitaj mreža) koristi svoj internet spoj i account a da su mreže spojene via lan kabel i tako razmjenjivat podatke. Bežično možeš probat ad-hoc spoj s kompa 1. stan na komp 2. stan a da ne spajaš žično ako se dvije WiFi kartice "vide". |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
drugi stan nema komp već samo ruter cilj je c...sharing konekciju sa dns servera na 1 dreamboxu koristiti i na drugom dreamboxu spojenog na drugi (različiti) router, a da se spoje bežično. dreamovi imaju samo lan priključak |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
sličan problem imam i ja. prijatelj i ja smo između stanova razvukli mrežni kabel s kojim namjeravam spojiti moj speedtouch modem/router i njegov kazda modem/router. trebali bi promjeniti IP routera da bude razlićit te na jednom isključiti dhcp. međutim neznam kako se to radi na speedtouch modem/routeru. Pomagajte ako Boga znate |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|